Cei mai merituoși elevi din Zalău, premiați la Gala Olimpicilor

Cei mai merituoși elevi din Zalău, premiați la Gala Olimpicilor

Consiliul Judeţean Sălaj a recompensat miercuri, 26 noiembrie, toţi cei 74 de elevi din judeţ premianţi în anul şcolar 2013- 2014 la fazele naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Galei Olimpicilor. Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a precizat cu acest prilej că instituţia pe care o reprezintă intenţionează să se implice mai mult în pregătirea acestei categorii speciale de elevi, investind în centrul de excelenţă redeschis recent la Zalău.

“Efortul pe care-l facem este prea mic faţă de cel pe care-l meritaţi şi mă gândesc dacă n-ar trebui ca să schimbăm ceva, adică să finanţăm mai mult centrele de excelenţă pentru ele v-ar putea asigura ceea ce aveţi nevoie: o curriculă diferenţiată, nişte profesori pasionaţi şi care ar trebui să fie traineri şi, poate mai important decât asta, o tehnologie educaţională verificată şi adecvată vremurilor. (…) Dincolo de premiile pe care vi le acordăm, şi acestea sunt doar o modestă răsplată a efortului vostru, cred că ar trebui să ne gândim la construcţii sănătoase, iar o construcţie sănătoasă este finanţarea centrelor de excelenţă. Asta vom face începând de anul viitor. Felicitări tuturor!”, a declarat Tiberiu Marc.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a acordat diplome şi medalii elevilor olimpici premianţi, iar CJ Sălaj premii în bani, cuprinse între 300 şi 80 de lei, în valoare totală de 9.000 de lei. Alte premii au fost acordate de cultele religioase, companii locale, sponsori.

Gala Olimpicilor este parte a manifestărilor celei de-a VIII-a ediţii a “Zilelor Învăţământului Sălăjean”, eveniment ce se desfăşoară în judeţ în perioada 24 – 28 noiembrie.

Recomandari

Alte Articole