Caravana Cultură’n Șură pornește la drum prin Sălaj Reviewed by CD on . Caravana teatrală „Cultură’n Șură” își înceape turneul anual prin satele românești. Pornit în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul conti Caravana teatrală „Cultură’n Șură” își înceape turneul anual prin satele românești. Pornit în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul conti Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Caravana Cultură’n Șură pornește la drum prin Sălaj

Caravana Cultură’n Șură pornește la drum prin Sălaj

Caravana Cultură’n Șură pornește la drum prin Sălaj

Caravana teatrală „Cultură’n Șură” își înceape turneul anual prin satele românești. Pornit în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul continuă un parteneriat de tradiție cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, pentru a duce gratuit spectacole de teatru în mediul rural. Această nouă ediție debutează cu 3 reprezentații ale spectacolului „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov în 3 sate din județul Sălaj. Traseul caravanei este următorul:

6 iunie, ora 21:00 – Ortelec, Zalău

7 iunie, ora 21:00 – Nadiș, Cehu Silvaniei

9 iunie, ora 21:00 – Șumal, comuna Marca

„Cerere în căsătorie”, în regia lui Victor Olăhuț a fost produs în parteneriat cu Teatrul de Artă din București și a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru „Comic 7B” din Buzău, ediția 2016. George Constantinescu a obținut premiul pentru cel mai bun rol masculin în cadrul aceluiași festival, pentru interpretarea personajului „Ivan Vasilievici”. Distribuția este completată de Valentin Cristian Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, și Florentina Năstase, actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, nominalizată, de-a lungul carierei, atât la premiile UNITER cât și la Gala Premiilor Gopo, dedicată filmului românesc.

În data de 8 iunie spectacolul va avea o reprezentație specială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, într-un spațiu special amenajat pentru a păstra specificul proiectului, respectiv în șura „Valea Vinului” din cadrul Muzeului Satului.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus