Capusele fac tot mai multe victime in Salaj!

Aproape 570 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in perioada 27 aprilie – 1 mai, in topul urgentelor situandu-se plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele. Astfel, 148 de persoane au cerut medicilor din Urgenta ingrijiri medicale pentru asemenea diagnostice, in timp ce 22 de salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

De asemenea, au fost inregistrati sase pacienti raniti in accidente rutiere, iar zilele libere nu au fost scutite nici de victimele lui Bachus. Astfel, cinci salajeni au necesitat ingrijirile medicilor, dupa ce au consumat alcool peste masura. Daca pacientii ajunsi la UPU in stare avansata de ebrietate au fost putini, fata de numarul zilelor libere – printre care 1 Mai, zi de petrecere prin definitie – nu acelasi lucru se poate spune si despre salajenii care au necesitat ingrijiri medicale dupa ce au consumat alimente fara discernamant. Un numar de 56 de asemenea persoane s-au prezentat la spital cu enterocolite, gastroduodenite si gastrite.

De asemenea, in mini-vacanta de 1 Mai, au fost adusi la Unitatea de Primire a Urgentelor 35 de salajeni care prezentau diferite plagi si reactii alergice rezultate in urma muscaturilor de capuse. Este vorba de 22 de adulti cu varste intre 19 – 68 de ani si de 13 minori, cu varste intre 3 – 13 ani. Toti pacientii au fost tratati in Urgenta, nefiind necesara spitalizarea lor. Numarul de pacienti este mare, pentru intervalul de timp in care au fost inregistrate, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Codruta Puscas.

In acelasi interval de timp anterior mentionat, medicii au mai tratat 15 persoane diagnosticate cu colica abdominala (13, n.r.) si biliara (doua, n.r.) si au ajutat 20 de femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Alti patru salajeni s-au prezentat cu rani cauzate de incaierari si agresiuni, iar sapte persoane – cu rani cauzate de muscaturi de animale.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 567 de persoane, din care 157 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 152 de persoane.

Recomandari

Alte Articole