Candidatul unic al Dreptei, va fi stabilit în jurul datei de trei august! Reviewed by CD on . Deputatul PD-L Lucian Bode, fost ministru în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu și președintele organizației județene a democrat – liberalilor din Sălaj, a făcut c Deputatul PD-L Lucian Bode, fost ministru în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu și președintele organizației județene a democrat – liberalilor din Sălaj, a făcut c Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Candidatul unic al Dreptei, va fi stabilit în jurul datei de trei august!

Candidatul unic al Dreptei, va fi stabilit în jurul datei de trei august!

Candidatul unic al Dreptei, va fi stabilit în jurul datei de trei august!

Deputatul PD-L Lucian Bode, fost ministru în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu și președintele organizației județene a democrat – liberalilor din Sălaj, a făcut câteva precizări pentru Transilvania-tv.ro. Lucian Bode nu crede că formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR va putea fi înscrisă în registrul partidelor, și nici nu-i vede pe membrii noii formațiuni, în măsură să strângă două milioane de semnături ”Noi suntem conștienți că fuziunea celor două partide mari PNL și PD-L nu va putea fi operaționalizată juridic până anul viitor. Atunci, mă întreb, ce șanse are partidul lui Tăriceanu? Să se înregistreze în registrul partidelor politice, ținând cont că are este vacanță judecătorească până la 1 septembrie”. Deputatul sălăjean, a specificat că pe data de opt septembrie este termenul limită de depunere a candidaturilor însoțite de minim două milioane de semnături. ”Ce șanse are Tăriceanu să înființeze un partid în vacanță judecătorească?! Două milioane de semnături sunt zero. Te întrebi logic, de ce face acest demers? Pentru a slăbi opoziția și a-l întări pe Victor Ponta” a comentat Bode.
Parlamentarul sălăjean crede că Tăriceanu este dator lui Victor Ponta, și își plătește practic scaunul de la senat cu acest demers; ”este posibil să-l vedem și la guvernare dacă o să reușească să strângă un număr suficient de parlamentari”.
Răspunzând unei acuzații potrivit căreia o ”grupare„ din PNL s-a alăturat Partidului Liberal Reformator, în încercarea de a smulge o bună parte din PNL, Bode a punctat că cei care pleacă într-un partid care n-are viitor cum este proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu, nu fac decât să slăbească puterea opoziției în Parlament. N-au scăpat fără fi pomeniți de către Bode nici ”dezertorii” din PNL , care s-au alăturat noii formațiuni, PLR – proaspăt înființate de către fostul șef al liberalilor Călin Popescu Tăriceanu. ”Ei, și în acest context așa-zișii liberali, gen Chițoiu, Stroe, Gerea pleacă alături de Călin Popescu Tăriceanu încercând să formeze un grup capabil să suplinească o eventuală plecare de la guvernare a UDMR”.
Despre ”trădarea” electoratului de Dreapta, reprezentantul PD-L, Bode crede că Tăriceanu are un preț de plătit ”Nu știu care este prețul acestei trădări a electoratului de Dreapta a lui Călin Popescu Tăriceanu (…) poate fi și intrarea la guvernare. Coaliția de guvernare în aceste zile nu se simte prea bine, UDMR-ul a declarat foarte clar în ce condiții mai rămâne la guvernare, și vom vedea în această săptămână dacă se menține coaliția.
Parlamentarul sălăjean, Bode, nu crede totuși, că maghiarii vor părăsi coaliția de guvernământ, dar că orice este posibil ”Sincer, eu, personal, cunoscându-i atât de bine, își urmăresc interesele cei de la UDMR mă îndoiesc că vor ieși de la guvernare. Dar este posibil dacă ne uităm strict la declarațiile lui Kelemen Hunor, care spune răspicat – dacă statul român nu-și retrage acea acțiune prin Ministerul Afacerilor Externe – noi nu vom mai putea guvern împreună”.

Printr-o cercetare sociologică, până pe data de 21 iulie, liberalii vor stabili pe cine vor desemna candidat. Însă candidatul Dreptei unite rezultat din fuziunea celor două partide PNL și PD-L, va fi stabilit în jurul datei de trei august. ”Ne vor pune pe masă un singur nume; ei pot să-și măsoare, doi, trei 20 câți vor ei. Se va stabili printr-o măsurătoare. Liberalii vor organiza un sondaj, ei vor stabili un singur nume. Cert este că alături de Cătălin Predoiu, în cea de-a doua măsurătoare, va intra un singur liberal. Iar candidatul final pe care-l va stabili Dreapta, va fi cunoscut în jurul datei de trei august, la două zile după ce-și anunță Victor Ponta candidatura – pe 1august”, a confirmat pentru publicația noastră, reprezentantul PD-L Sălaj, Lucian Bode.
La masa Dreptei au loc toți cei care vor o dreaptă unită, inclusiv Mișcarea Populară, afirmă deputatul PD-L, Lucian Bode, menționând că de fapt, Dreaptă unită înseamnă un singur candidat. ”Să lăsăm orgoliile. Este posibil să fie Cătălin Predoiu candidatul dreptei, iar liberalilor să nu le convină, și Iohannis să nu ne convină nouă, dar nu comentăm, pentru că obiectivul este acela de a avea un singur candidat cu șanse să se bată cu Victor Ponta și să ajungă în turul doi, unde orice, e posibil ” și-a argumentat punctul de vedere, președintele PD-L Sălaj, Lucian Bode.
Cât despre Mihai Răzvan Ungureanu, deputatul pedelist, Bode spune că rămâne un lider de Dreapta, doar că nu știe cum se va poziționa, pentru că nu vede cum ar putea intra într-un sondaj din partea PNL sau PD-L, atâta timp, cât nu este membru al acestor formațiuni. ”Nu știu dacă poate fi luată în calcul o măsurătoare a domniei sale, atâta timp cât nu este parte a acestui proiect. Dacă Forța Civică fuzionează cu PNL cum am văzut că se discută, probabil liberalii îl vor măsura, alături de Antonescu și de Iohannis” a arătat deputatul sălăjean.
Andreea POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus