Campioana Remat incepe cursa pentru al treilea titlu

Azi, ora 19:30, Sala “Avram Iancu” Zalău: CS Remat Zalău – CVM Tomis Constanţa

Campioana Remat Zalău începe, în această seară, lupta pentru al treilea titlu consecutiv. Jucătorii celor două echipe promit să facă un adevărat show voleibalistic atât în primele două meciuri, de la Zalău, cât şi în următoarele două, de la Constanţa, iar dacă va fi cazul, şi în partida decisivă, care va avea loc tot la Zalău.
Remat Zalău şi Tomis Constanţa promit un volei de calitate în finala campionatului Diviziei A1 la volei masculin, care va începe în această seară, de la ora 19:30, în Sala “Avram Iancu” din Zalău. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în finală, în urmă cu două sezoane, când Remat Zalău a câştigat primul titlu de campioană naţională. Atunci însă, play-off-ul era sub formă de turnee între primele patru echipe, câte un turneu pe terenul fiecărei formaţii. Gruparea zălăuană s-a duelat în urmă cu doi ani cu Tomis Constanţa, Dinamo Bucureşti şi Unirea Dej, câştigând titlul de campioană încă de la Zalău, înaintea disputării ultimului turneu, ce a avut loc la Constanţa.
Anul trecut, în finala Diviziei A1, Remat Zalău s-a duelat cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, pe care a învins-o de trei ori consecutiv, câştigând al doilea titlu consecutiv. Dacă în finala de anul trecut, echipa zălăuană părea favorită clară în faţa băimărenilor, finala din acest sezon va arăta cu totul altfel, loturile echipelor Remat Zalău şi Tomis Constanţa fiind de valori foarte apropiate. “O finală de campionat naţional este, de fapt, o sărbătoare a voleiului. Ne bucurăm că suntem protagoniştii acestui eveniment, alături de Tomis Constanta, practic cele mai bune echipe ale campionatului nostru. Sperăm să aducem al treilea trofeu consecutiv la Zalău. Totodată, invităm iubitorii voleiului, şi nu numai, la sală, pentru a ne susţine aşa cum  au făcut-o pe parcursul întregului campionat”, a declarat Ovidiu Macarie, antrenorul secund al Rematului.
Fostul preşedinte al Rematului, Liviu Ciupe, unul dintre principalii acţionari, consideră că este un avantaj mare faptul că echipa sa va juca primele două partide la Zalău şi speră la un adevărat spectacol voleibalistic. Cei de la Constanţa au o dorinţă mare de a câştiga un nou titlu de campioană, dar cred că noi avem o dorinţă mai mare de a păstra trofeul la Zalău. Publicul zălăuan merită acest trofeu, pentru că este un public minunat. Este un avantaj considerabil faptul că vom juca primele două meciuri acasă. Valorile dintre noi şi Constanţa sunt foarte apropiate şi nu este acelaşi lucru să câştigi primele două meciuri sau să le pierzi. Dacă vom avea 2 – 0 după primele două jocuri de la Zalău, cred că, în proporţie de 90 la sută, titlul va fi deja al nostru. Îmi doresc ca pubicul să vină miercuri şi joi la sală în număr cât mai mare. Vreau ca sala să fie arhiplină, pentru că va fi un adevărat spectacol voleibalistic”.
De cealaltă parte, extrema Florin Voinea, spune că Remat Zalău porneşte cu prima şansă, dar consideră că Tomis Constanţa are un lot mai valoros decât în ultimii doi ani. “Este adevărat, Remat pleacă cu prima şansă atât prin prisma ultimelor două ediţii de campionat câştigate de ei, cât şi a locului ocupat la finele sezonului regulat. Însă, în momentul de faţă, cred că avem un lot mai echilibrat şi mai valoros decât în ultimii doi ani şi vrem să arătăm acest lucru în finală. Toată echipa este motivată să aducă cel de-al patrulea titlu la Constanţa”.
“Anticipez o finală cu meciuri echilibrate, în care sper ca arbitrajele să fie corecte, iar cel mai bun să câştige. Cred că Remat porneşte ca favorită, pentru că va juca mai multe meciuri pe teren propriu. Ne dorim de mult timp să jucăm în Liga Campionilor şi sper să ajungem acolo în următoarea ediţie”, a declarat preşedintele CVM Tomis, Sorin Strutinsky.
Dacă pentru Tomis Constanţa ar fi al patrulea titlu, pentru echipa zălăuană ar fi al treilea titlu consecutiv.
Practic, în finala din acest an se întâlnesc cele mai valoroase echipe din campionatul intern, dar şi formaţiile cu cel mai mare buget. Ambiţiile vor fi foarte mari, având în vedere că echipa campioană va accede direct în grupele Ligii Campionilor fără să mai fie nevoie de acel wild-card, care i-a permis Rematului să joace în ultimele două sezoane în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume. În actuala ediţie a Ligii Campionilor, Remat Zalău a acumulat patru puncte, obţinând prima victorie şi ajungând până în sferturile de finală ale Cupei CEV. Constanţa însă este echipa cu cele mai bune rezultate în cupele europene, în ultimii cinci ani, reuşind să joace două semifinale de Cupa Challenge, în 2009 şi 2012.

Recomandari

Alte Articole