Campioana, la un pas de a pierde al doilea punct al sezonului

Remat Zalău a avut vineri după-amiaza un meci mai greu decât se aşteptau spectatorii prezenţi în sală şi, probabil, chiar şi jucătorii echipei zălăuane. Rematul a pierdut un nou set, dar nu şi al doilea punct al sezonului.

 

Campioana României la volei masculin s-a impus în patru seturi în faţa oltenilor de la SCMU Craiova, însă Mozer şi compania au trebuit să forţeze destul de mult pentru a obţine toate cele trei puncte.

 

Craiova a început tare încă din start, având 8 – 4 la primul time-out tehnic. Rematul a egalat la 9, s-a mers cap la cap, iar la al doilea time-out tehnic Zalăul conducea cu 16 – 14. S-a făcut chiar 20 – 16, moment în care antrenorul craiovenilor a cerut al doilea timp de odihnă, primul fiind cerut la 9 – 9. Oltenii s-au apropiat la 24 – 23, Mariusz Sordyl a cerut şi el al doilea time-out, după care Laza a închis setul cu un atac pe centru.

 

Setul al doilea a fost dominat aproape în totalitate de oaspeţi, la care au evoluat şi cei trei sălăjeni: Adrian Briscan, Cristian Pop şi Marius Ciortea. După 6 – 8 şi 15 – 16 la cele două time-ut-uri tehnice, Craiova s-a impus la final cu 25 – 20.

 

Meciul a contiuat să fie la fel de disputat şi în actul trei. Craiova a avut 8 – 7 şi 16 – 14 la cele două timpuri tehnice de odihnă, dar Rematul a egalat la 16, iar pe final s-a desprins la 24 – 21. Oaspeţii s-au apropiat la un punct, 24 – 23, dar Rematul a preluat din nou conducereal a seturi, câştigând actul trei cu 25 – 23.

 

Oaspeţii nu au cedat prea uşor nici în setul patru. Craiova a condus cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, însă la al doilea Rematul a întors situaţia, având 16 – 15. Campioana s-a desprins la 21 – 16, iar în final s-a impus cu 25 – 21.

 

“Într-adevăr, Craiova a fost aproape de a câştiga două seturi şi, totodată, un punct, însă şi la victorie cu 3:2, noi câştigam două puncte, nu pierdeam un punct. Am jucat azi cu o echipă extrem de ambiţioasă, cu jucători care au trecut prin curtea echipei Remat şi au vrut să demonstreze că şi-au meritat locul aici. Noi am jucat puţin mai deconectaţi şi acest lucru s-a văzut, pentru că am alergat tot timpul după adversar, cu excepţia setului patru, dar e bine că am obţinut victoria”, a declarat la final libero-ul echipei zălăuane, Adrian Feher.

 

De cealaltă parte, Marius Ciortea a precizat că diferenţa a fost făcută de experienţa jucătorilor de la Remat. “A fost un meci greu pentru noi, dar am ştiut că ne aşteaptă un meci dificil la Zalău, pentru că am jucat acasă la campioni. Mă bucur însă că noi ne-am mobilizat azi şi am făcut un meci bun, chiar dacă am pierdut cu 3:1. Experienţa echipei adverse a făcut diferenţa. Am avut şi o ambiţie în plus că am jucat împotriva echipei de la care am plecat. Eu m-aş întoarce mâine la Remat, dar deocamdată, aceasta este situaţia. Eu spun că suntem o echipă valoroasă, dar nu îndeajuns de experimentată pentru a putea trata cu maximă seriozitate şi finalurile de set, iar acest lucru încă ne costă”.

 

Remat Zalău: Sladecek, Paşcan, Massinatori, Laza, Santos, Mozer, Feher- libero. Au mai jucat: Stoian, Nagy, Josifov şi Mihalcea. Antrenori: Mariusz Soryl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

 

SCMU Craiova: Vânătoru, Briscan, Todor, I. Ion, Ciortea, Bala şi Gavrilovic- libero. Au mai jucat: Teleleu, Pop, Gheonea şi Rus. Antrenori: Dănuţ Paşcu (principal) Claudiu Mitru (secund).

Recomandari

Alte Articole