Campioana a trecut la pas de "lanterna rosie"

Campioana Romaniei ramane fara set pierdut in Divizia A1 la volei maculin, dupa ce a dispus sambata, la pas, de “lanterna rosie” a clasamentului, Universitatea Timisoara.

Doua echipe aflate la poluri opuse in clasament si cu doua obiective total diferite. Gazdele, care au revenit in aceasta vara pe prima scena a voleiului romanesc, dupa o pauza de 11 ani, avand ca obiectiv mentinearea in Divizia A1, iar Rematul cu obiectiv clar de castigare a eventului.

Asa cum era de asteptat, voleibalistii condusi de Marius Sordyl si Ovidiu Macarie au incheiat conturile pe malul Begai dupa numai trei seturi, dominate de la un capat la altul. Aceasta, chiar daca cei doi tehnicieni au trimis in teren jucatorii care au evoluat mai putin in acest sezon, printre ei fiind si Andrei Laza, care revine astfel dupa o perioada lunga de pauza.

Rematul a inceput tare inca din debutul partidei, conducand cu 8 – 3 la primul time-out tehnic. Fiecare echipa a castigat apoi, pe rand cate doua puncte, scorul devenind 5 – 10, dupa care zalauanii s-au desprins, avand 16 – 9 la cel de-al doilea timp tehnic de odihna. Era cat se poate de clar ca Rematul nu mai are cum pierde setul dupa scorul inregistrat la cel de-al doilea- time-out tehnic, diferenta din final fiind chiar mai mare, de opt puncte, 17 – 25.

Al doilea act a fost ceva mai disputat, aceasta si pe fondul unei relaxari in tabara zalauana. Gazdele au condus la inceput de set cu 4 – 3, dupa care Rematul a intors rezultatul, conducand cu 10 – 8 si 16 – 12 la cel de-al doilea time-out tehnic. Gazdele s-au apropiat pe final la un singur punct, facandu-si deja sperante ca vor castiga primul set din acest sezon, insa Mozer si compania au apasat din nou pe acceleratie, castigand setul in prelungiri, cu 26 – 24.

Demoralizati dupa ce au pierdut si setul al doilea, desi s-au apropiat pe final la un punct, timisorenii nu au mai avut puterea sa puna probleme campioanei si in setul al treilea, pe care l-au pierdut cu 18 – 25, dupa 4 – 8 si 13 – 16 la cele doua time-out-uri tehnice.

Surpriza etapei a produs-o Piatra Neamt, care a dispus cu 3 – 2 pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti, ce au pierdut astfel pozitia a doua din clasament.

Recomandari

Alte Articole