Braconieri prinşi în flagrant de jandarmii sălăjeni

Braconieri prinşi în flagrant de jandarmii sălăjeni

Ieri, 19.02.2019, în jurul orei 20.30, jandarmii sălăjeni au fost sesizaţi de către reprezentanţii A.J.V.P.S. Sălaj că două persoane efectuează acte de braconaj piscicol în zona barajului Vârşolţ.
O patrulă s-a deplasat în zona indicată, unde a constatat că doi bărbaţi, cu vârsta de 44, respectiv 50 de ani, domiciliaţi în judeţul Bihor, au întins cu ajutorul unei bărci pneumatice, o plasă monofilament cu lungimea de aproximativ 350 de metri. În plasă erau deja 142,3 kg peşte, din diferite specii: 126,1 kg de caras, 7,2 kg de crap, 6 kg de şalău şi 3 kg de plătică.
Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.
Plasa monofilament, barca pneumatică şi accesoriile, respectiv o pereche de vâsle şi o pompă, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte găsită, după cântărire, a fost eliberată în habitatul natural.

Recomandari

Alte Articole