Braconaj piscicol pe râul Someş, în zona localităților Băbeni și Cheud Reviewed by CD on . Jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol desfăşurate în data de 08.02.2017, au dep Jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol desfăşurate în data de 08.02.2017, au dep Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Braconaj piscicol pe râul Someş, în zona localităților Băbeni și Cheud

Braconaj piscicol pe râul Someş, în zona localităților Băbeni și Cheud

Braconaj piscicol pe râul Someş, în zona localităților Băbeni și Cheud

Jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol desfăşurate în data de 08.02.2017, au depistat în flagrant 4 persoane de sex masculin care pescuiau ilegal în râul Someş prin metoda „greblare”. Bărbaţii aveau asupra lor undiţe de pescuit echipate cu mulinete, iar pe firele monofilament erau montaţi plumbi şi ancore triple, folosite pentru braconaj.
În zona localităţii Băbeni, au fost depistaţi numiţii D.C. de 30 ani şi M.A. de 31 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Dej, judeţul Cluj, aceştia reuşind, până la sosirea echipajului de jandarmi, să captureze 5 specimene de „somn” de aproximativ 70-80 cm. Cantitatea de peşte găsită a fost eliberată în mediul său natural.
Numiţii R.D. de 20 ani şi T.C. de 31 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Chelinţa, judeţul Maramureş, au fost depistaţi în aceeaşi zi, de data aceasta în zona localităţii Cheud, pescuind ilegal prin aceeaşi metodă. Echipajul de jandarmi i-a suprins înainte ca aceştia să se mândrească cu vreo captură.
Pe numele celor 4 s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol în condiţiile art. 64 lit. „j” din O.U.G. nr. 23 din 2008, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”. Uneltele folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării conform art. 66 din ordonanţa sus-menţionată.
Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, protejarea fondului piscicol fiind o permanentă preocupare a jandarmilor sălăjeni.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus