Boxul salajean a castigat prima medalie de aur la Cupa Romaniei, prin Szabo Robert

Cei mai buni pugilişti din ţară care activează la tineret s-au duelat săptămâna trecută la Cupa României de box, competiţie desfăşurată la Brăila, oraşul unde boxul se “mânăncă pe pâine”. Competiţia a fost organizată de Clubul Sportiv Municipal Brăila, în colaborare cu Federaţia Română de Box şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, în total fiind prezenţi peste 100 de pugilişti de la 25 de cluburi din ţară.

Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut un singur reprezentant, Szabo Robert, sportiv pregătit de antrenorul Ioan Dragoş. Pugilistul zălăuan a avut o comportare foarte bună, obţinând, în premieră pentru CSM Zalău, medalia de aur la Cupa României. “Este prima medalie de aur câştigată de un sportiv de la clubul nostru la Cupa României. Am mai avut înainte sportivi medaliaţi, dar nu a fost nimeni cu aur”, ne-a dezvăluit antrenorul Ioan Dragoş.

Szabo Robert a boxat la categoria 75 de kilograme, învingându-l în primul meci, prin abandon în repriza întâi, pe Vlad Bledea, de la Sighetul Marmaţiei. Sportivul zălăuan nu s-a oprit în semifinală, învingându-l la puncte pe brăileanul Iulian Ghionea. În finală, Szabo Robert a urcat în ring alături de Robert Stângă, colegul său de la lotul naţional, împotriva căruia a mai boxat de două ori. Primul meci dintre cei doi pugilişti a avut loc în urmă cu doi ani, când Szabo Robert a câştigat titlul naţional la juniori, iar anul trecut a venit rândul lui Robert Stângă să-l învingă pe pugilistul zălăuan. “Activitatea a fot întreruptă la lotul naţional înainte de Cupa României, dar Robert a avut condiţii bune de pregătire pe plan local, din partea clubului. Obiectivul nostru pentru această competiţie a fost accederea în finală, însă este cu atât mai bine că am reuşit să o şi câştigăm”, a mai afirmat antrenorul Dragoş.

Toată atenţia sportivului Szabo Robert se îndreaptă acum spre Campionatul Naţional, unde acesta speră să obţină o nouă medalie de aur la categoria sa de greutate.

Recomandari

Alte Articole