Bijuterie pe patru roţi la Şimişna (VIDEO-Galerie FOTO)

  Bijuterie pe patru roţi la Şimişna (VIDEO-Galerie FOTO)

Achiziţie de top în comuna Şimişna. Nici n-a venit bine primăvara dar s-au şi pregătit pentru deszăpezire după proverbul satului: ” Oamenii gospodari îşi fac iarna car şi vara sanie!”. Sălăjenii şi-au cumparat un tractor multifuncţional cu ajutorul caruia îşi vor face localitatea mai frumoasă, dar vor face şi mari economii la bugetul local.

Proverbul mai sus amintit se potriveşte ca o mănuşă locuitorilor din Şimşna. Edilul, împreună cu consilierii locali  a cumpărat un utilaj multifuncţional recepţionat şi testat la sfârşitul lunii martie. Tractorul este de folos pe tot parcursul anului, pentru că are freză şi lamă pentru zăpadă,  remorcă, dar şi perie de măturat străzile şi freză de curăţat şanţurile. Investiţia de 75.000 de euro este ca o gură de oxigen, pentru că p rimăria nu a avut pană acum niciun alt utilaj în dotare.

“Costurile vor fi mult mai mici din partea primăriei pentru întreţinerea drumului, pentru deszăpezire, pentru curăţat şi pentru transport de lemne la primărie şi la şcoală” , spune primarul Cristian Podan.

Datorită acestui utilaj, serviciile nu vor mai fi externalizate, iar cheltuielile unitaţii administrative teritoriale vor fi mult mai mici. În plus, nu este nevoie decât de un singur angajat care să facă treaba cu tractorul, indiferent de anotimp. Utilajul a trecut cu brio prima probă de foc, iar dovada este la vedere în toata comuna: şanturile urbei sunt toate curatate şi străzile măturate. Fosele septice din Şimişna au fost vidanjate repede şi la timp. Totul făcut doar cu ajutorul acestui tractor multifuncţional.

Maria DORAN

Recomandari

Alte Articole