Atleți din nouă țări au luat startul la Semimaratonul Zalău 2017

Alergători cu vârste între 4 și 81 de ani din 17 județe și 9 țări au concurat sâmbătă la Semimaraton Zalău TenarisSilcotub. Sportivi de top din Kenya, Ukraina și România au ocupat primele poziții ale clasamentului la semimaraton, proba principală de concurs. În total, 94 de concurenți au fost premiați la probele destinate amatorilor și profesioniștilor. Rezultatele finale și fotografiile din concurs pot fi găsite prin intermediul website-ului www.semimaratonzalau.ro, secțiunile clasament și media.

La proba care dă numele evenimentului s-au premiat primii 5 concurenți cu cel mai bun timp. Astfel, pe locul 1 la semimaraton general feminin s-a situat Kiliaeskaya Valentyna, cu 1:18:26,78, urmată de sportiva din Ungaria, Zita Kacser, cu 1:18:30,00, Paula Todoran, reprezentanta Zalăului, cu 1:22:19,05, Kiprono Maureen Kipcroech din Kenya, cu 1:25:36,76 și Mihaela Botezan din Cluj-Napoca, cu 1:27:24,92. La masculin au urcat pe podium, pe primele trei locuri, concurenții din Kenya, Cherutich Nelson Kipkogei, cu 1:06:36,66, Bernard Kitur, cu 1:06:37,24 și Kosgei Gideon Kipkemboi, cu 1:06:45,88, urmați, pe locurile 4 și 5, de reprezentanții României, Nicolae Bălan, cu 1:12:45,26 și Claudiu Gorgan, cu 1:15:28,31.
Au fost premiați, în total, 94 de concurenți, iar rezultatele tuturor alergătorilor de la probele cronometrate au fost încărcate în seara concursului pe www.semimaratonzalau.ro/clasament. Pentru orice fel de contestații sau întrebări legate de clasament, concurenții sunt rugați să le scrie organizatorilor la office@runnersclub.ro. Fotografiile din concurs sunt și ele disponibile după cum urmează: pentru concurenții de la probele 21 km, ștafetă 3×7 m și crosul de 7 km, acestea se pot obține prin aplicația de pe website www.semimaratonzalau.ro/media. Concurenții de la Crosul Boglar Champ de 3 km și de la Crosul Copiiilor pot vizualiza o selecție a fotografiilor pe Facebook/SemimaratonZalău.
Semimaraton Zalău TenarisSilcotub a fost organizat de Asociația Club Sportiv Runners Club, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău și cu sprijinul sponsorului oficial TenarisSilcotub. Prin intermediul concursului, organizatorii urmăresc să promoveze orașul la nivel național ca gazdă a evenimentelor sportive de prestigiu, iar la nivel de comunitate locală să încurajeze mișcarea pentru sănătate.

Nicolae Fazakas, Viceprimar Municipiul Zalău: „Semimaraton Zalău TenarisSilcotub a fost un concurs reușit, pe care mă bucur că l-am putut sprijini. Întotdeauna evenimentele sportive în care s-a implicat companiaTenarisSilcotub au fost organizate foarte bine și au avut un impact pe măsură. Mă bucur că locuitori de toate vârstele din Zalău și din județ au putut participa la crosurile gratuite și că am reușit să atragem la start alergători amatori și profesioniști din alte județe și chiar din alte țări. Consider că această competiție este o pârghie pe care o putem folosi pentru a promova Zalăul și de a stimula turismul sportiv în zona Sălajului. Îmi doresc să continuăm acest eveniment, deoarece sportivii trebuie sprijiniți, atât profesioniștii, cât și membrii comunității locale, și mă refer aici, în special, la tineri și la copii, pe care îmi doresc să îi văd în număr cât mai mare la starturi viitoare. Le mulțumesc partenerilor, precum și voluntarilor, pentru implicare, și Crucii Roșii, pentru sprijin.”
Horatiu Morar, Organizator și Președinte Runners Club: “La această primă ediție pe care o organizăm cu Runners Club la Zalău ne-am bucurat de un sprijin fantastic din partea Primăriei Municipiului Zalău, a Poliției și a sponsorului oficial TenarisSilcotub. Orașul are o tradiție în a organiza evenimente sportive de masă, ca Ziua Sportului TenarisSilcotub sau evenimente destinate exclusiv profesioniștilor, asemeni Campionatului Național de Semimaraton din 2008 și 2009. Rolul Runners Club este de a construi pe această tradiție și de a o completa cu un concurs care să reunească probe pe distanțe mai lungi, ca semimaratonul, destinate alergătorilor amatori și profesioniști, precum și probe pentru publicul larg. Toate, într-un singur eveniment. Intenția noastră este de a plasa Zalăul pe harta evenimentelor de alergare cu prestigiu din țară și de a atrage cât mai mulți sportivi la linia de start a edițiilor viitoare, la toate probele. Întreaga echipă a muncit enorm pentru ca evenimentul să fie cât mai reușit și doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor colaboratorilor, cât și voluntarilor, pentru dedicarea cu care s-au implicat în organizare. ”

Mulțumirile organizatorilor se îndreaptă către partenerul principal Primăria Municipiului Zalău, sponsorul oficial TenarisSilcotub, sponsorul principal al probei de 3km Boglar Champ, sponsorul Vaxicum Sport, partenerii AEGON Romania, Luanvi, Nutrend Enduro, Asociația de Podiatrie, Griff Hotel Zalău și partenerii media Sportul Salăjean, Graiul Sălajului, Magazin Sălăjean.

Despre Semimaraton Zalau TenarisSilcotub: Semimaraton Zalău Tenaris Silcotub este un concurs de alergare urbană, dedicat alergătorilor amatori și profesioniști. Evenimentul lansează orașul Zalău în circuitul național al concursurilor de alergare cu profil tehnic și promovează, la nivelul comunității locale, sănătatea prin mișcare.

Despre Runners Club: runnersclub.ro Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masa, prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, crosuri și maratoane. Asociația organizează gratuit sesiuni de antrenamente pentru alergătorii din Cluj-Napoca și acțiuni de educație sportive, menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Recomandari

Alte Articole