Aproape 90 de intervenții la evenimente produse în Sălaj, în perioada 31 decembrie-3 ianuarie

Zălăuani cu spirit civic

Polițiștii din Sălaj au intervenit la aproape 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate aproape 700 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor au fost constatate 30 de infracțiuni.

În perioada 31decembrie 2020-3 ianuarie 2021, polițiștii au organizat 23 de acțiuni și au intervenit la 87 de evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 30 de infracţiuni, dintre care 12 au fost infracțiuni contra patrimoniului, patru la regimul circulaţiei rutiere, iar diferenţa au constituit alte fapte.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 93 au fost aplicate la Legea 61/1991, 464 la regimul circulaţiei rutiere, diferenţa fiind aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 227225 lei.

În perioada de referinţă, poliţiştii au reținut 38 permise de conducere și au retras patru de certificate de înmatriculare.

În perioada de referință, la nivel județean nu s-au înregistrat fapte de mare violență și nici evenimente rutiere grave.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân în continuare la datorie, având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situații de risc care ar putea pune în pericol sănătatea și viața oamenilor.

Exemple:

  • Cu alcoolul la volan

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au identificat la data de 1 ianuarie a.c., ora 22.10, pe Drumul Național 1F, un autoturism condus de un bărbat din județul Satu Mare.

La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întomit dosar penal pentu infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  • Prejudiciu de 700 de lei recuperat de polițiști

Polițiștii Postului de Poliție Gârbou au identificat în ultima zi a anului (31 decembrie 2020) o tânără de 32 de ani, din comună, bănuită de comiterea unui furt.

Din cercetări s-a stabilit că aceasta a pătruns la data de 28 iulie 2020, în locuința unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, și a sustras suma de 700 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de furt calificat.

Recomandari

Alte Articole