Andrei Maior, primarul comunei Crișeni, declarat incompatibil de ANI Reviewed by CD on . Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către MAIOR ANDREI, Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către MAIOR ANDREI, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Andrei Maior, primarul comunei Crișeni, declarat incompatibil de ANI

Andrei Maior, primarul comunei Crișeni, declarat incompatibil de ANI

Andrei Maior, primarul comunei Crișeni, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către MAIOR ANDREI, Primar al Comunei Crișeni, Județul Sălaj.

MAIOR ANDREI a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 08 noiembrie 2010 – 01 noiembrie 2013, a semnat, în calitate de primar, dispoziția de numire a fiului său în funcția de consilier al primarului, precum și contractul individual de muncă al acestuia.

Astfel, acesta nu a respectat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Totodată, în perioada 08 noiembrie 2010 – 01 noiembrie 2013, prin aprobarea și semnarea actelor administrative prin care fiul său a fost angajat pe postul de consilier al primarului, MAIOR ANDREI a încălcat și dispozițiile art. 301 din noul Cod Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, Jud. Sălaj, cu privire la posibila săvârşire de către MAIOR ANDREI a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din noul Cod Penal al României.

comunicat Agenția Națională de Integritate

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus