AMIUNA CHIEȘD – Este numele primei orchestre creștine din Sălaj (VIDEO)

AMIUNA CHIEȘD - Este numele primei orchestre creștine din Sălaj (VIDEO)

Poartă numele de ”AMIUNA CHIEȘD”și este prima orchestră creștină din județul Sălaj, inaugurată la Chieșd în Biserica Penticostală ”EBEN EZER” din localitate, duminică 11 august. Deși evenimentul a fost o premieră, a lipsit panglica de inaugurare sau fastul. Atât credincioșii dar mai ales fondatorii, au dedicat acest eveniment în exclusivitate lui Dumnezeu. Tocmai din acest considerent, dirijorii sau instumentiștii nu vor da niciodată curs sentimentelor de vedetism.

În doar șase luni cei treizeci de copii, tineri și adulți care compun orchestra creștină, s-au familiarizat foarte bine și repede cu portativul și solfegiile. Dacă până acum doar un singur băiat se pricepea să cânte la acordeon, șase feluri de instrumente vor răsuna în programul bisericii de acum încolo. Viori, acordeoane, saxofoane, tamburine, tobe, ghitară și orgă, toate au fost cumpărate de către fiecare component al orchestrei în parte. Cea mai mare investiție aparține famliliei Gui, care a cheltuit pentru cei șapte copii, toți instrumentiști ai orchestrei, în jur de două mii de euro.

Trecerea copiilor de la nivelul de ”urechiști” la cel de ”notiști” a fost făcută sub îndrumarea maestrului Nelu Pagu, dirijor al Orchestrei Naționale ”AMIUNA”.

Isus Hristos va reveni. Să cântăm cu bucurie! Este mesajul bisericii din Chieșd, proiectat în fundalul  orchestrei. Tocmai de aceea Marius Mircescu, pastor al bisericii consideră inaugurarea orchestrei drept o reușită dar și un exemplu pentru ceilalți tineri creștini, de a se alătura orchestrei pentru  a-L lăuda pe Dumnezeu și prin muzică.

Cornel POP

 

Recomandari

Alte Articole