Amenzi aplicate de jandarmii sălăjeni în perioada minivacanţe de Rusalii

Jandarmii sălăjeni, la datorie la sfârşit de săptămână

Duminică, 27 mai 2018, în jurul orei 20.20, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural-artistice în mun. Zalău, o persoană de sex masculin, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu o sticlă în zona scenei amplasate în parcarea de la intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 şi Simion Oros. Totodată, persoana în cauză, un bărbat de 48 de ani din com. Românaşi, a adresat injurii şi a ameninţat cu acte de violenţă persoanele aflate pe scenă. În cauză jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de „Tulburarea ordinii şi liniştii publice”, faptă prevăzută de art. 371 Cod Penal. Actele întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru continuarea cercetărilor.
Duminică, 27 mai 2018, în jurul orei 23:50, în zona parcării de la intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 şi Simion Oros, o persoană de sex masculin a lovit cu un baston din lemn, în zona feţei, o altă persoană. Victima, un bărbat de 54 de ani din Zalău, a primit îngrjiri medicale la faţa locului refuzând conducerea la spital. Faţă de suspect, un bărbat de 59 de ani din Zalău, jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de „Lovirea sau alte violenţe”, faptă prevăzută de art. 193 Cod Penal. Actele întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru continuarea cercetărilor.
În perioada minivacanţei de Rusalii, jandarmii au aplicat şi un număr de 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3300 lei, cu privire la fapte prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi Legea 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic

Recomandari

Alte Articole