Alege viața! Nicio persoană rănită în accidente de circulaţie, ieri în județul Sălaj

Alege viața! Nicio persoană rănită în accidente de circulaţie, ieri în județul Sălaj

Luni, 28 noiembrie a.c., în urma acțiunilor preventive desfășurate de polițiști și a conduitei preventive adoptate de conducătorii auto, nicio persoană nu a fost rănită în accidente rutiere.

Polițiștii continuă acțiunile pentru salvarea de vieți și pentru depistarea celor care, prin conduita lor, pun în pericol siguranța circulației.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Șoferii trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Se recomandă folosirea cu precădere a frânei de motor atunci când carosabilul este alunecos.

Este recomandabil ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe distanţe mari, ținând cont de experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia, numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Recomandari

Alte Articole