Adrian Poputea, la cea mai puternica gala de box din cariera

Pugilistul legitimat la CSM Zalau va participa la finalul acestei luni, la cea mai puternica gala de box din cariera. Adrian Poputea a fost invitat la un turneu piramidal de box, organizat in data de 25 mai, in Lituania si intitulat Bigger's Better (mai mare, mai bun). Prima editie a acestui turneu piramidal a fost organizata in 7 mai 2010, in Cipru, iar editia din acest an va fi cea de-a XII-a.
Alaturi de sportivul zalauan, vor mai fi prezenti: Sergej Maslobojev (Lituania), practicant de thaibox si luptator in MMA, Jonathan Pasi (Germania), practicant de box si kickbox, Kamil Sokolowski (Polonia), practicant de kickbox, Alexander Pantukhov (Belarus), practicant de thaibox si kickbox, Konstantin Gluhov (Litunia), practicant de kickbox si luptator in MMA, Mattias Lundkvist (Suedia), practicant de thaibox si Shahriyak Weissi (Iran), practicant de box. "Mi-am studiat, in mare, adversarii si majoritatea sunt adversari puternici. Sunt increzator si cred ca printr-o concentrare foarte buna pot avea un parcurs bun. Este clar ca nu ma gandesc la primul loc, mai ales ca pentru mine va fi prima participare, dar orice se poate intampla. Am fost invitat la aceasta piramida prin intermediul impresarului meu, Dragos Dolhac, din Bacau. Am mai boxat si la alt gale, cum a fost <Noaptea Greilor> de la Arad, dar cea din Lituania va fi cea mai puternica de pana acum. Vor fi prezenti chiar si fosti campioni mondiali la box", ne-a declarat, in exclusivitate, pugilistul zalauan.
Gala va avea loc la Siemens Arena, din Vilnius, premiile totale fiind de 30.000 de dolari. Se va boxa in sistem piramida (eliminatoriu), tragerea la sorti urmand sa aiba loc cu o seara inaintea desfasurarii galei, in cadrul unei conferinte de presa. Nu exista limita de varsta, turneul fiind rezervat sportivilor semiprofesionisti, insa se va boxa dupa regulile de la profesionism.
In acest an au fost programate opt gale de acest gen, iar la finalul celor opt piramide, castigatorii celor opt turnee se vor duela intr-o superpiramida.
Adrian Poputea practica boxul de 10 ani, timp in care a fost legitimat la CSM Zalau si Box Club "UVVG" Arad. A sustinut pana in prezent 150 de meciuri, 125 dintre ele fiind castigate. Este multiplu medaliat la Campionatele Nationale si Cupa Romaniei, la toate categoriile: cadeti, juniori, tineret si seniori. Cel mai bun rezultat a fost inregistrat in 2009, cand a fost medaliat cu bronz la Campionatul European Studentesc. In 2010 si 2011, Poputea a boxat si in Liga Europeana (campionat pe echipe), reprezentand clubul maghiar Gyor.
Pana la turneul piramidal din Lituania, pugilistul zalauan va boxa la cateva gale organizate in Oradea, Targu Mures si Sangeorz Bai.

 

Recomandari

Alte Articole