Adrian Feher i-a lasat locul la echipa nationala unui coleg de la Remat

Feher a parasit lotul national dupa calificarea Romaniei in turneul preliminar al Campionatului European din 2013, acuzand o stare de oboseala acumulata in timpul campionatului

La mai putin de o saptamana de la obtinerea calificarii in preliminariile Campionatului European din 2013, nationala masculina de volei a Romaniei va debuta in editia din acest an a Ligii Europene. Antrenorii Dan Gavril si Ovidiu Macarie au insa o misiune grea, aceea de a apara performanta obtinuta in editia trecuta, cand Romania s-a calificat in turneul final. Misiunea este cu atat mai dificila cu cat lotul de care dispun cei doi tehnicieni este format, in mare parte, din jucatori tineri, unii dintre ei nemaifiind convocati la lotul national pana in aceasta vara. Nici problemele de sanatate nu lipsesc, Dragos Pavel si Andrei Veber fiind nevoiti sa paraseasca lotul national din cauza unor accidentari. Dupa returul cu nationala Ciprului, libero-ul Adrian Feher a parasit si el lotul national, acuzand o stare de oboseala acumulata in timpul campionatului, cand acesta a fost nevoit sa evolueze pe trei fronturi cu Remat Zalau: campionat, cupe europene si Cupa Romaniei. Avand in vedere ca Mihalcea nu si-a revenit in totalitate dupa fractura suferita la deget, nefiind apt pentru turneul de la Piatra Neamt, Dan Gavril l-a convocat la inceputul acestei saptamani, la lotul national, pe Mihai Gheorghita, pentru postul de centru, pe care mai evolueaza Muresan si Laza. “Liga Europeana este o competitie de pregatire pentru noi, in care vom incerca sa construim un lot cat mai bun pentru preliminariile Campionatului European. Dorinta noastra este de a mai aduce doi – trei jucatori tineri la echipa nationala, insa nu-i putem convoca decat dupa ce-si vor sustine examenul de Bacalaureat. Suntem increzatori inaintea competitiei, pentru ca toti jucatorii s-au comportat bine in pregatire. Si cei care nu au mai fost convocati au incercat sa se pregateasca cat mai bine, pentru a-si justifica prezenta la lotul national”, ne-a declarat antrenorul principal al Romaniei, Dan Gavril.

Romania face parte din Grupa B a Ligii Europene, alaturi de Olanda, Cehia, Turcia si Austria, primul turneu al grupei fiind programat in acest week-end, la Piatra Neamt. Al doilea turneu este programat in Turcia, al treilea in Cehia, al patrulea in Olanda si ultimul in Austria. Avand in vedere, insa, ca fiecare reprezentativa va sta la cate un turneu, Romania nu va participa la turneul din Austria.

Dupa turneul din acest weekend, Romania va ramane in pregatire la Piatra Neamt pana miercuri, cand va pleca in Turcia, unde saptamana viitoare va participa la al doilea turneu. Dupa revenirea din tara vecina, “tricolorii” vor continua pregatirea pentru urmatoarele turnee la Chiajna.

Lotul Romaniei pentru turneul de la Piatra Neamt este format din 12 jucatori: Marta, Moisa, Georgescu – ridicatori; Laza, Gheorghita, Muresan – centri; Matei, Tofan – falsi; Balhaceanu, Suson, Borota – extreme si Maries – libero.

Programul turneului de la Piatra Neamt:

vineri, 25.04.2012:

ora 17, Cehia – Turcia

ora 19:30, Romania – Olanda

sambata, 26.05.2012:

ora 17, Turcia – Olanda

ora 19:30, Romania – Cehia

duminica, 27.05.2012:

ora 17, Olanda – Cehia

ora 19:30, Romania – Turcia

Recomandari

Alte Articole