Acțiune amplă a polițiștilor sălăjeni, în mediul rural

Ieri, 6 octombrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au acționat în sistem integrat cu alte atutorități cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea și combaterea furturilor și distrugerilor de culturi agricole, în localitatea Păușa.

Efectivele angrenate în activități au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, respectarea normelor legale cu privire la lăsarea animalelor în libertate și fără supraveghere, dar și de verificare a modului de respectare a măsurilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Polițiștii au confiscat 2,04 metri cubi de material lemnos, respectiv cherestea, dar au și aplicat, pentru neregulile constatate, 37 de sancțiuni contravenționale.

La acțiune au fost angrenați: 6 polițiștii din cadrul secției, 6 luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, 5 jandarmi și un specialist criminalist.

Tot ieri, 6 octombrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în comuna Meseșenii de Jos.

Scopul acțiunii a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor, de a identifica caii nesupravegheați și care circulă liberi, pe toată întinderea comunei, dar și de verificare a respectării măsurilor stabilite de autorități, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Efectivele angrenate în acțiune au identificat 27 de cai, constatându-se că, 6 dintre aceștia, nu aveau microcip și pentru alți 10 proprietarii nu dețineau documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară.

Pe parcursul activităților au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei.

A fost confiscat 2,6 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 1.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Totodată, în urma investigațiilor de specialitate, polițiștii au identificat persoanele bănuite că au comis infracțiunile în două dosare penale, rămase inițial cu autori necunoscuți.

La acțiune au participat 12 polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău, 2 polițiști de la Poliția Animalelor, 1 specialist criminalist, 6 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, 2 medici veterinari din cadrul DSVSA și ANARZ, dar și reprezentanți ai Primăriei Meseșenii de Jos.

Recomandari

Alte Articole