Acţiune a poliţiştilor din Jibou şi a secţiilor arondate

Poliţiştii din Jibou, împreună cu colegii lor de la secţiile de poliţie Sânmihaiu Almașului, Jibou, Ileanda şi Hida, au desfăşurat o acţiune pentru pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul rutier, pe linie de investigații criminale, pentru combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică.

Siguranţa cetăţenilor rămâne o prioritate pentru poliţiştii din Jibou, dar şi pentru cei de la secţiile arondate.

Astfel, sâmbătă, 9 aprilie a.c., poliţiştii au intensificat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţa publică.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 4 infracțiuni și au fost identificate persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv furt, în 4 dosare penale.

De asemenea, au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 la regimul circulaţiei rutiere, 4 pentru nerespectarea prevederilor privind ordinea și siguranța publică, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 31.350 de lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere (cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru depășirea neregulamentară, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice şi unul pentru alte abateri).

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, urmărindu-se prevenirea, descurajarea şi combaterea cu fermitate a faptelor care contravin legii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Exemple:

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida, în urma investigațiilor de specialitate, au identificat persoana bănuită de furtul unui autoturism. Prejudiciul de 5.000 de lei a fost recuperat în totalitate.

Fapta s-ar fi comis la data de 19 aprilie 2021, iar autoturismul se afla pe un teren în extravilanul localității Brebi.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un tânăr, de 19 ani, din comuna Mirșid.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

În urma invetigațiilor întreprinse de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida, sâmbătă, 9 aprilie a.c., a fost identificată persoana bănuită de comiterea infracțiunii de furt calificat, comis în noaptea de 08/09.06.2021, a unei biciclete, din curtea unui imobil din localitatea Chechiș.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 47 de ani, din comuna Bălan.

Prejudiciul în valoare de 1.000 de lei a fost recuperate în totalitate.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Tot sâmbătă, 9 aprilie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Hida au identificat un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În fapt, la data de 5 februarie a.c., o persoană i-ar fi aplicat lovituri în zona feței unui tânăr, de 18 ani, din comuna Ileanda, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Glod.

În urma investigațiilor de specialitate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un tânăr de 26 de nai, din comuna Gâlgău.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale.

Recomandari

Alte Articole