Accidente produse la început de an în Pericei, Guruslău și Poarta Sălajului

Grav accident de circulație, produs de un tânăr din Căpâlna care s-a urcat beat la volan

În data de 1 ianuarie a.c., ora 1.30, pe DN 1H, în localitatea Pericei, D. Szilard, 24 ani, din Pericei, conducea autoturismul proprietate personală, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic, de pe marginea dreaptă a părţii carosabile, pe care l-a distrus pe o distanţă de 20 m, după care s-a oprit în şanţ. În urma impactului, pasagera de pe locul din dreapta faţă a fost rănită grav.

În data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 18.30, pe DJ 110A, în localitatea Guruslău, F. Csaba, 26 ani, din localitate, a ccondus motocicleta proprietate personală, dar nu a păstrat o distanţă laterală corespunzătoare fată de pietonul care se deplasa în aceeaşi direcţie pe acostamentul drumului, acroşându-l cu ghidonul motocicletei. În urma impactului, pietonul, în vârstă de 24 ani, din Odorheiu Secuiesc, a fost rănit uşor. Motociclistul a părăsit locul accidentului, fără a anunţa Poliţia, iar victima s-a prezentat, la ora 19.55, la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. În jurul orei 20.30,motociclistul a fost identificat şi testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,26 mg/l alcool pur în aer expirat, acesta declarând că a consumat băuturi alcoolice după producerea accidentului. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi consum de alcool după producerea unui accident de circulaţie care a avut ca urmare vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane,până la recoltarea de probe biologice ori până la testarea cu aparatul alcooltest.

În data de 3 ianuarie a.c., ora 10.00, pe DN 1F, în localitatea Poarta Sălajului J. Daniel, 23 ani, din Zalău, a condus autoturismul proprietatea unei firme, iar din cauza imprudenţei în conducere, a pierdut controlul volanului, a trecut pe contrasens, unde s-a izbit de un cap de pod, din afara părţii carosabile, accidentându-se grav.

Recomandari

Alte Articole