A fost inaugurată hala din Piaţa Agroalimentară Ileanda (VIDEO-Galerie FOTO)

A fost inaugurată hala din Piaţa Agroalimentară Ileanda (VIDEO-Galerie FOTO)

Condiţii civilizate în Piaţa Agroalimentară din Ileanda, după ce a fost tăiată panglica noii hale. Construcţia valorează 100.000 de Euro, bani europeni derulaţi prin G.A.L. Valea Someşului.Prin cei 100 mp va oferi condiţii occidentale de vânzare, producătorilor agricoli din zonă şi nu numai. Evenimentul a avut loc în data 16 octombrie şi a fost un real succes. Aici, prin tradiţie, piaţa  este în fiecare zi de vineri a săptămânii, de zeci poate chiar sute de ani.

Forfotă mare vineri în jurul orei 8.00  în jurul pieţei din Ileanda. Noua construcţie ce va deservi ca spaţiu închis pentru vânzarea şi cumpărarea produselor indigene în principal dar şi a celor de import este gata pentru a primi primii comercianţi dar şi primii cumpărători. După cuvântul de deschidere al primarului Petru Satmari şi al preşedintelui G.A.L. Valea Someşului Ionuţ Ilieş a fost tăiată panglica inaugurală după care a urmat slujba de sfinţire a spaţiului comercial.

În suprafaţă de 100 mp spaţiu destinat exclusiv comerţului, clădirea mai dispune de încă două încăperi ce vor folosi în departamentul administrativ. Durata construcţiei a fost de numai trei luni de zile. Stilul arhitectural a fost menţinut cel rustic iar exteriorul vine în ton cu celelalte clădiri din jur. Pardoseală superfinisată, corpuri de iluminat moderne, grupuri sociale şi geamuri termopan, sunt doar câteva dintre dotările ce compun clădirea. A fost o premieră mai ales pentru vânzătorii din comună, care până acum stăteau cu marfa afară indiferent de vreme, fie vară, fie iarna, ploaie sau arşiţă. De acum, oamenii spun că vor avea vânzări mai bune, pentru că în noile condiţii din hală vor păstra produsele în condiţii mei bune de teperatură şi igienă, mai ales vara în zilele caniculare.

Tot în Ileanda, peste drum de hala recent inaugurată, primarul Satmari anunţă o viitoare inaugurare. Sediul Cooperativei Agricole de Producţie, care se doreşte a fi o punte de legătură între producătorii autohtoni tradiţionali şi potenţialii cumpărători, intermediere ce va fi făcută noua cooperativă, iniţiată de către G.A.L. Valea Someşului.

Mircea MUREŞAN

Recomandari

Alte Articole