Scaunul de director al Serviciului de Ambulanta Salaj ramane ocupat, in continuare, doar de interimar, dupa ce concursul a fost cazut „cu brio” de cei trei candidati pe post. Unul dintre „picati” este chiar fostul director al unitatii, anume Ioan Cordea, demis din aceasta functie in urma unui control de la minister care a scos la iveala nereguli majore. In prezent, este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar privind deconturi ilegale de motorina.
Potrivit informatiilor furnizate de directorul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Ligia Marincas, concursul organizat saptamana trecuta pentru ocuparea postului de director al Serviciului de Ambulanta Salaj nu a fost promovat de niciunul dintre candidati. Unul dintre concurenti nu a fost eligibil pentru participarea la concurs, unul nu a promovat prima proba, iar al treilea candidat a ratat la „milimetru” postul de director.
Candidat cercetat penal
Unul dintre candidati este chiar fostul director al Serviciului de Ambulanta Salaj, Ioan Cordea. Surprinzator, acesta concureaza pentru acelasi post din care a fost demis anul trecut in urma unui control desfasurat de reprezentantii Ministerului Sanatatii. Verificarile au scos la iveala nereguli majore, respectiv neconcordante intre numarul de pacienti transportati si numarul de solicitari inregistrat la numarul unic de urgenta 112. In prezent, este anchetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals si uz de fals. „Noi nu avem niciun document in acest sens. Dosarele pentru inscrierea candidatilor contin si cazierul acestora, in cazul dr. Ioan Cordea nefiind constatate nereguli. Din moment ce nu exista nicio sanctiune prezenta in cazier, candidatul poate sa sustina concursul”, ne-a declarat Ligia Marincas. Potrivit sursei citate, Ioan Cordea este parte intr-un alt proces pe rolul instantelor de judecata cu DSP Salaj, dosar in care, de aceasta data, fostul director este reclamantul.
Cu toate acestea, Cordea nu a promovat concursul pentru postul de director al Serviciului de Ambulanta. Se pare ca acesta nu a fost suficient de bine pregatit la proba scrisa. Conditia minima pentru promovarea acestei probe a fost obtinerea unei note de minim sapte, fiind notat cu doar 6,62. Nici contestatia depusa de fostul manager nu l-a ajutat, primind la recorectarea lucrarii doar 25 de sutimi in plus.
Spre deosebire de acesta, doctorul Ioana Tamas nu a avut sansa sa participe la concurs. Aceasta a fost eliminta „din start” la selectia dosarelor. Din declaratiile Ligiei Marincas, dr. Tamas a fost respinsa intrucat nu avea un curs de management recunoscut de Ministerul Sanatatii.
In minus cu patru sutimi
In urma probei scrise a ramas un singur candidat. Dr. Narcisa Balint a participat, astfel, la ultimele doua probe din concurs, si anume sustinerea proiectului de management si interviul. Putin, mai exact patru sutimi, au lipsit ca aceasta sa ocupe scaunul de director al Serviciului de Ambulanta Salaj. „Media finala obtinuta de candidat a fost 7,96, insa conditia pentru a fi declarat admis era sa obtina cel putin nota opt”, ne-a comunicat directorul DSP Salaj. Termenul limita pentru depunerea contestatiilor finale ale concursului, cu execeptia interviului de selectie, a fost data de 1 octombrie.
Prin urmare, la conducerea Serviciului de Ambulanta Salaj va ramane interimar dr. Ioana Tamas. Ligia Maricas a declarat ca dupa afisarea rezultatelor, respectiv astazi, se asteapta precizari privind ocuparea postului de director. Cel mai probabil, se va organiza un nou concurs.