Proiectul USL Salaj, cu un picior in groapa

Nu este pentru prima, si am convingerea ca nu va fi nici pentru ultima data cand unii lideri ai PSD Salaj isi exprima, mai mult sau mai putin voalat, dezacordul cu privire la relatiile pe care le au cu liberalii. De aceasta data, insa, prim-vicepresedintele PSD Salaj, Iuliu Nosa, lasa sa se inteleaga ca prezicerile analistilor in privinta duratei de viata a USL nu sunt doar pure speculatii.
Potrivit prim-vicepresedintelui PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, la inceputul lunii in curs, la Bucuresti, a avut loc sedinta Consiliului National Executiv al PSD, in cadrul careia social-democratii au stabilit, in mare parte, numele candidatilor care vor participa la alegerile locale pentru castigarea consiliilor judetene si a primariilor resedinta de judet. “Intr-adevar, sunt cateva judete in care exista anumite disensiuni in ceea ce priveste desemnarea candidatilor USL la alegerile locale care vor avea loc anul viitor. Sunt convins ca, pana la urma, aceste probleme se vor rezolva”, a spus liderul PSD.
Desi protocolul USL prevede ca stabilirea candidatilor la consiliile judetene si la primariile resedinta de judet sa se faca in urma unor sondaje de opinie, Iuliu Nosa face cunoscut ca, din cunostintele sale, la nivelul judetului Salaj, nu a existat un astfel de studiu. “Poate ca sondajul a fost realizat de catre centru… Marturisesc ca, cel putin eu, nu am cunostinta sa se fi facut un sondaj de opinie, pe aceasta tema, in Salaj”, spune social-democratul. Cu toate acestea, insa, prim-vicepresedintele PSD Salaj face cunoscut ca, in sedinta Consiliului National Executiv al partidului, s-a stabilit ca la alegerile locale de anul viitor in Salaj, din partea USL, sa candideze Tiberiu Marc pentru presedintia Consiliului Judetean, respectiv Radu Capilnasiu la Primaria Zalau. Si, pentru a se face pe deplin inteles, Iuliu Nosa a opiniat ca, din punctul sau de vedere, la primariile din Salaj (desigur, cu exceptia Primariei Zalau), ar fi indicat ca PSD si PNL sa participe pe liste separate. “In acest fel, PSD are sanse sa obtina mai multe voturi”, explica liderul social-democrat.
De cealalta parte, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, nu se arata intru totul de acord cu Iuliu Nosa, declarand ca, in urma sondajelor de opinie realizate la nivel national, din alianta PNL cu PSD, liberalii ar fi cei care ar avea cel mai mult de pierdut. “Din sondajele de opinie pe care le avem reiese ca noi suntem cei care avem cel mai mult de pierdut din aceasta alianta”, spune liberalul, care a adaugat ca, si in aceste conditii, el crede, totusi, in proiectul Uniunii.
In ceea ce priveste participarea candidatilor USL la alegerile locale din 2012, Radu Capilnasiu a subliniat ca a purtat o serie de discutii cu liderii PSD Salaj, insa dezbeterile au ramas fara niciun rezultat. “Daca la intalnirile pe care le-am avut, majoritatea liderilor PSD erau de acord sa candidam la alegerile locale pe liste comune, domnul Iuliu Nosa era printre putinii care faceau nota discordanta”, a incheiat presedintele PNL Salaj. No comment.

Recomandari

Alte Articole