Sălaj: Peste 100 de elevi prinşi chiulind de la şcoală

Peste 100 de elevi din județ au prinși de polițiști în timp ce absentau de la cursuri.
Polițiștii sălăjeni intensifică, în perioada 9-13 mai, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.
Astfel, poliţiştii de la compartimentele de analiză şi prevenire a criminalităţii, împreună cu polițiștii rutieri și sprijiniţi de poliţiştii de proximinate, continuă întâlnirile preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare, unde le sunt prezentate informații cu privire la prevenirea traficului și consumului de droguri, a criminalității informatice, prevenirea și combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în acest context, de la începutul acțiunii, au fost desfășurate 383 activități preventive, din care 270 în mediul urban și 113 în mediul rural. De asemenea, au fost depistați 103 elevi de la mai multe unități de învățământ (64 elevi din mediul urban și 39 din mediul rural), care absentau de la orele de curs, fiind identificați în localuri de alimentație publică și parcuri. “Numele elevilor depistati cu această ocazie vor fi transmise unităților de învățământ din care aceștia fac parte, unități care urmează a lua masurile disciplinare ce se impun”, a declarat sursa citată.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, corelate cu activitatile de prevenire ce vor fi desfășurate de polițiști în unitățile de învățământ, pentru a atrage atenția tinerilor și părinților acestora asupra consecințelor și riscurilor la care se expun prin absenteism.

Recomandari

Alte Articole