278 de poliţişti, la datorie, de Paşti

Acțiuni ale polițiștilor sălăjeni pe linia comerțului ilicit și proprietății intelectuale

Poliţiştii sălăjeni vor fi la datorie şi de sărbători. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti şi pe timpul acestora, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, la care vor fi angrenaţi 278 poliţişti.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat, în localităţile urbane şi rurale, în special în locurile cu pelerinaj, staţiuni turistice şi zone de agreement, se vor lua următoarele măsuri: se va acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, identificarea, identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii; se vor desfăşura activităţi pe linia prevenirii furturilor de animale, îndeodebi în mediul rural. De asemenea, se vor desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă.
Poliţiştii rutieri vor prezenţi pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie. “Știm cu toții că apropierea sfintelor sărbători constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude.Pe această cale, recomandăm cetățenilor o serie de sfaturi şi recomandări ce vizează măsurile de autoprotecţie pe care aceştia trebuie să le adopte pentru a evita să fie implicaţi în evenimente neplăcute”,a precizat sursa citată.
Atunci când merg la cumpărături sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate şi să nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi.
Totodată, când achită diferite bunuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu scoată tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. Telefoanele mobile, genţile sau pungile de cadouri nu trebuie lăsate la vedere în maşină, deoarece pot reprezenta adevărate “cadouri” pentru hoţi. Este indicat ca pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret, iar în locuinţă să fie lăsată o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiţi. “De asemenea, pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei”, au mai adăugat reprezentanţii IPJ Sălaj.,

Recomandari

Alte Articole