130 de paturi din spitalele salajene, sterse cu buretele

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a participat, ieri, la o intalnire a reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si Directiei de Sanatate Publica (DSP) cu managerii spitalelor din judet si conducatorii administratiilor publice care au in administrare unitati spitalicesti.

In cadrul acestei intalniri, reprezentantii CAS Salaj au prezentat numarul de paturi din fiecare spital pentru care institutia mentionata va incheia contracte de furnizare de servicii medicale in anul in curs. Potrivit presedintului CAS Salaj, Claudiu Barsan, numarul total de paturi finantate la nivelul judetului va fi redus, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1577/ 2011, cu 130, comparativ cu 2011, respectiv de la 1.160 la 1.030. Cele 130 de paturi vor fi repartizate astfel: la Spitalul Judetean de Urgenta – 52 de paturi (630 paturi contractabile pentru 2012), la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei – 29 de paturi (166), la Spitalul Orasenesc Jibou – 18 paturi (77), la Spitalul de Boli Cronice Crasna – 7 paturi (29), la Salvosan Ciobanca Zalau – 13 paturi (30), in timp ce la Fundatia Acasa vor fi reduse 11 paturi (98).

Marius Tautu, directorul Compartimentului Relatii Contractuale din cadrul CAS Salaj, a subliniat faptul ca reducerea numarului de paturi s-a facut avand in vedere mai multe criterii, printre care normele metodologice in vigoare si media cazurilor, din ultimii cinci ani, din fiecare unitate spitaliceasca in parte.

 

Recomandari

Alte Articole