Un șofer beat din Zalău a acroșat o femeie, după care a părăsit locul accidentului Reviewed by CD on . O femeie a sesizat Poliția sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, iar conducătorul autotu O femeie a sesizat Poliția sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, iar conducătorul autotu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Un șofer beat din Zalău a acroșat o femeie, după care a părăsit locul accidentului

Un șofer beat din Zalău a acroșat o femeie, după care a părăsit locul accidentului

Un șofer beat din Zalău a acroșat o femeie, după care a părăsit locul accidentului

O femeie a sesizat Poliția sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că un zălăuan de 60 de ani conducea autoturismul pe raza municipiului, iar la intersecția străzii Bogdan Petriceicu Hașdeu cu strada Ciocârliei a acroșat o femeie de 56 de ani, din Zalău, care traversa drumul public pe la colțul intersecției. După comiterea faptei, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat în scurt timp.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest. Pentru pieton, rezultatul a fost negativ, iar pentru conducătorul auto s-a evidențiat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a pietonului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei și vătămare corporală din culpă.

Nouă accidente de circulație grave cu părăsirea locului faptei

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c., pe raza județului Sălaj s-au înregistrat nouă accidente de circulație grave, soldate cu doi morți și nouă răniți grav în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Conform art. 338, Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus