Municipiul Zalău se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării” Reviewed by CD on . Municipiul Zalău s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor și orașelor din Român Municipiul Zalău s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor și orașelor din Român Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Municipiul Zalău se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”

Municipiul Zalău se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”

Municipiul Zalău se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”

Municipiul Zalău s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor și orașelor din România. Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii și orașe din țară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național.

,,Este important să colectăm selectiv și pentru că va fi tot mai costisitor să depunem deșeuri reciclabile la groapa de gunoi. Pentru aceasta sînt sancțiuni importante și pentru primării și vor fi și pentru cei care nu realizează colectarea selectivă. Din păcate avem probleme în punctele de colectare, care, deși au fost modernizate, parcă produc mai mult disconfort și gunoi. Am discutat cu Poliția Locală și cu operatorul pentru a găsi soluții față de răscolitorii în gunoi, dar ar trebui să avem un sprijin și din partea cetățenilor, care să ia atitudine, deoarece nu ne putem permite să punem paznic la fiecare punct de colectare a gunoiului. Așadar, îi rog pe locuitorii Municipiului Zalău să se implice și să colecteze selectiv, dar și să ia atitudine atunci când văd că nu se întâmplă asta,, spune Radu Căpîlnașiu, primarul Municipiului Zalău.

La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor orașului care vor să se relaxeze și, în același timp, să afle o serie de informații utile despre reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus