Ileanda: ”Treziţi-vă, că vin apele!” (VIDEO-Galerie FOTO) Reviewed by CD on . A treia noapte albă pentru localnicii din Ileanda, după ce viiturile, gheaţa şi vântul au afectat peste 100 de gospodării. Dacă în primele două nopţi gheaţa şi A treia noapte albă pentru localnicii din Ileanda, după ce viiturile, gheaţa şi vântul au afectat peste 100 de gospodării. Dacă în primele două nopţi gheaţa şi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ileanda: ”Treziţi-vă, că vin apele!” (VIDEO-Galerie FOTO)

Ileanda: ”Treziţi-vă, că vin apele!” (VIDEO-Galerie FOTO)

A treia noapte albă pentru localnicii din Ileanda, după ce viiturile, gheaţa şi vântul au afectat peste 100 de gospodării. Dacă în primele două nopţi gheaţa şi vijeliile au dat peste cap localitatea, aseară a fost rândul inundaţiilor. Aproape jumătate comună a ajuns sub ape în mai puţin de un sfert de ceas. Oamenii s-au trezit din somn şi au început să se anunţe unul pe altul prin telefon că vine nenorocirea!

În seara zilei de duminică, 19.06., în urma ploilor abundente, care au dus la scurgeri de pe versanţi şi ieşirea din matcă a Văii Ileanda, zeci de gospodării au fost inundate. 23 de persoane au fost evacuate la timp din calea viiturii de către autorităţile locale şi voluntari din rândul localnicilor, după care au fost cazate  în vecini sau la rude. La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Ileanda cu motopompe şi o autospecială. Acelaşi detaşament a intervenit şi în comuna Poiana Blenchii pentru evacuarea a 150 de persoane din locuinţele sociale în sala de sport din localitate.

Din cauza debitului istoric al viiturii, apa nu a putut fi preluată în totalitate de către râul Someş iar surplusul s-a revărsat peste centrul localităţii Ileanda. Primăria, Biserica Greco-Catolică, Centrul Medico-Social şi Baza Sportivă au fost afectate de puhoaie.

Mircea MUREŞAN

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus