Evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” se află la a doua ediție Reviewed by CD on . Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Balajel, a fost prezent la cea de-a doua ediție a evenimentului „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Balajel, a fost prezent la cea de-a doua ediție a evenimentului „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” se află la a doua ediție

Evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” se află la a doua ediție

Evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” se află la a doua ediție

Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Balajel, a fost prezent la cea de-a doua ediție a evenimentului „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” organizat de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, și 18 parteneri, asociații și centre de informare turistică din județ.

Evenimentul se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului și cuprinde ateliere interactive, expoziții, degustări de produse tradiționale, concursuri și spectacole care vă așteaptă astăzi, 21 septembrie, în Piața 1 Decembrie 1918, între orele 14:00-19:00.

Programul evenimentului:
Ateliere
Cabină foto: fotografii gratuite cu componente ale costumului popular, printate instant
Facepainting cu simboluri arhaice și folclorice
Fotografii la panou cu personaje din basmele românești și basmometru (descoperi ce personaj din povești ești, în funcție de înălțime).
Ateliere interactive pentru copii și adulți
Atelier de confecționat mărgele – Lina Niste
Atelier de confecționat păpuși – Leontina Prodan
Atelier de cusut – Lina Niste
Atelier de pictură coordonat de Liceul de Artă „Ioan Sima”.

Expoziții producători locali
Expoziție costume populare tradiționale sălăjene
Expoziție de fotografie „Poveștile Iei”, semnată Mirel Matyas
Colecția „SilvanIA”, tribut cămășii vechi de Sălaj – Fundația „Agapis”.

Produse artizanale și produse alimentare ale meșterilor populari și producătorilor locali: icoane pictate pe lemn, bijuterii, accesorii lucrate manual, împletituri din nuiele, obiecte pictate din sticlă și lemn, cusături și țesături, produse cosmetice și alimentare din lavandă, ciocolată de casă, diverse sortimente de pălincă, preparate din carne, băuturi naturale-sucuri și siropuri – din diverse sortimente de fructe; șampanie; turtă dulce.

Degustare preparate și produse tradiționale locale: plăcinte, sarmale cu păsat, cocoradă cu brânză și varză, sărmăluțe în foi de varză cu ciolan, pâine rotundă de casă, pancove, produse din lapte de vacă și oaie, miere de albine și diverse sortimente de dulceață.

Degustare mâncare specifică sălăjeană gătită de Mircea Groza.

Concurs cu premii
„Cufărul de ghicitori” – ghicitori despre obiective turistice locale cu indicii obținute prin parcurgerea contra cronometru a unui traseu pe la standurile centrelor de informare turistică.

Program la scenă
16:00 – 16:15
„Reînvierea habei tradiționale – Danțul la șură” – scenetă jucată de eleve ale Colegiului Național „Silvania”
16:15 – 16:30
Spectacol folcloric susținut de Ansamblul Socăcițele din Meseșeni
16:30 – 17:00
Spectacol susținut de elevi și profesori ai Liceului de Artă „Ioan Sima”
17:00 – 18:30
Spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Columna” și Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” ale Casei Municipale de Cultură Zalău.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus