AJOFM Sălaj: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei Reviewed by CD on . Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj aminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj aminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»AJOFM Sălaj: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

AJOFM Sălaj: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

AJOFM Sălaj: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj aminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.
Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.
Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.
Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:
a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau,
după caz, cu timp parţial;
b) unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.
În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.
Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.
Nu beneficiază de stimulentul financiar:
-angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;
-angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare în cursul anului calendaristic.
Menţionăm că în anul 2016, AJOFM Sălaj a acordat stimulent financiar pentru 85 de elevi şi 9 studenţi angajaţi în perioada vacanţei.
Pentru anul 2017, au fost deja solicitate stimulete financiare pentru 36 de elevi angajaţi în perioada vacanţei.
Angajatorii interesaţi se pot adresa pentru informaţii suplimentare la sediul AJOFM Sălaj, din Zalău, str. T.Vladimirescu nr.8, bloc P40, parter sau telefon:0260612463.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus