Sancţionaţi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

11 bărbaţi care pescuiau ilegal pe cursul de apă al râului Crasna şi în lacurile formate în zona localităţii Sărmăşag au fost surprinşi de jandarmii sălăjeni duminică, 8 mai, în această perioadă a anului fiind instituită perioada de prohibiţie.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, la finele săptămânii trecute, un echipaj de jandarmerie, împreună cu reprezentanţi ai AJVPS Sălaj, a desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor legale privind pescuitul şi acvacultura.
În urma acestei acţiuni, jandarmii au surprins 11 bărbaţi care pescuiau ilegal pe cursul de apă al râului Crasna şi în lacurile formate în zona localităţii Sărmăşag, în această perioadă a anului fiind instituită perioada de prohibiţie. “Cele 11 persoane, 7 din localitatea Sărmăşag şi 4 din Bobota, judeţul Sălaj, au fost sancţionate de jandarmi, 3 dintre acestea cu amendă contravenţională în valoare de 600 lei fiecare, iar ceilalţi 8 cu avertisment scris”, a precizat sursa citată.
Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Recomandari

Alte Articole