Zalaunanii se vor incalzi doar de luni

Energia termica in sistem centralizat va fi furnizata in Zalau, de luni. Astfel, cei 500 de abonati casnici si 50 de institutii racordate la reteaua de termoficare vor beneficia din 16 octombrie de agent termic furnizat prin RFV ZA Distriterm. Aceasta societate a primit dreptul de a opera in sistemul de distributie si furnizare a energiei termice, iar productia apartine CET-ului.

 

“Lucrarile la conducta principala de pe Bulevardul Mihai Viteazul se deruleaza conform planului initial. Ele se vor finaliza la termenul stabilit, adica pana in 16 octombrie. Dupa aceasta data, se poate incepe oficial sezonul de incalzire in Zalau. Pretul de facturare a energiei termice, adica pretul unitar, care se reflecta pe facturile consumatorilor casnici, este de 170 lei/Gcal. Diferenta dintre pretul de productie si pretul de facturare este asigurat din bugetul local”, ne-a declarat Trella-Varhelyi Gyopar, purtator de cuvant al Distriterm.

 

Potrivit sursei citate, RFV ZA Distriterm efectueaza deja probele de presiune pe reteaua secundara si la anumite institutii. Prin aceste probe de presiune se verifica buna functionare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica, iar in acele cazuri, unde este necesar, se fac lucrari de reparatii si se umple sistemul cu apa rece.

 

Pe langa interventiile tehnice efectuate pe Bulevardul Mihai Viteazu, RFV a inceput, in aceste zile, modernizarea retelelor tehnice aferente punctelor termice nr. 17, respectiv 41, iar pana la data de 18 octombrie se va finaliza instalarea sistemului de distributie pe orizontala in blocurile T14 si T16 din str. Torentului.

Recomandari

Alte Articole