Traficantul de droguri Ionut Tamba scapa cu o pedeapsa "usoara"

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) a respins, la inceputul acestei luni, recursul inaintat de procurorii DIICOT Salaj in cazul zalauanului Ionut Tamba, condamnat pentru trafic de droguri de mare risc, si a mentinut pedeapsa de 2 ani si jumatate de inchisoare data tanarului de Tribunalul Salaj. Tanarul Ionut Tamba va iesi din spatele gratiilor la finele lunii decembrie 2013.

Potrivit reprezentantilor Biroului de presa din cadrul ICC, solutia data in acest dosar, avand ca obiect traficul de droguri, a fost data in 3 aprilie 2012 si este definitiva. “Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Salaj si de inculpatul Tamba Ionut George impotriva deciziei penale nr.6/A din 11 ianuarie 2012 a Curtii de Apel Cluj – Sectia Penala si de Minori. Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului timpul retinerii si arestarii preventive de la 22 iunie 2011 la 3 aprilie 2012. Obliga recurentul inculpat la plata sumei de 300 de lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 100 de lei, reprezentand onorariul pentru apararea din oficiu pana la prezentarea aparatorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”, se arata in solutia data de magistratii ICC.

Reamintim ca zalauanul Ionut George Tamba, in varsta de 21 de ani, a fost arestat de procurori in data de 23 iunie 2011, dupa ce a fost prins in flagrant, in centrul Zalaului, vanzand droguri unui minor in varsta de numai 13 ani. Tanarul zalauan a fost trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc, iar potrivit legislatiei in vigoare, fapta mentionata se pedepseste cu inchisoarea intre 10 si 20 de ani.

Procurorii sustin ca Tamba a vandut, in perioada 2010 – 2011, sute de droguri de mare risc unor tineri cu varste cuprinse intre 13 si 20 de ani, din orasele Zalau, Jibou si Simleu Silvaniei. Drogurile gasite in urma perchezitiei facute in apartamentul parintilor sai, unde Tamba locuia, se ridica la aproximativ 30.000 de lei pe “piata neagra”. Acestea erau procurate printr-o firma de curierat de la un galatean. La data respectiva, procurorii au confiscat 259 de pliculete inscriptionate “Chocolate”, continand cantitatea de 121,3 grame de substanta ce contine „JWH018″, extrem de periculoasa. Drogurile au fost predate catre Inspectoratul General al Politiei Romane Bucuresti – Directia de Evidenta Operativa si Cazier Judiciar – Camera de Corpuri Delicte.

In data de 23 noiembrie a anului trecut, Ionut Tamba a fost condamnat de catre judecatorii Tribunalului Salaj la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. Nemultumiti de sentinta data, considerand ca dealerul de droguri merita o pedeapsa mai mare, procurorii salajeni au formulat recurs impotriva sentintei date de Tribunal la Curtea de Apel Cluj. Insa, si la aceasta instanta, procurorii au pierdut recursul. De aceasta data, sentinta ICC este definitiva.

Recomandari

Alte Articole