Taxele si impozitele pentru 2012, batute in cuie

Consilierii municipali zalauani au aprobat, in sedinta ordinara de ieri, un proiect de hotarare privind stabilirea taxelor si a impozitelor locale pentru anul viitor, a tarifelor si chiriilor pentru administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat al Zalaului. Astfel, pentru anul 2012 se acorda printre altele, urmatoarele facilitati fiscale: pentru plata cu anticipare a impozitului pe teren si pe cladiri datorat pe intregul an datorat de catre persoanele fizice si juridice care au restantele achitate, pana la 31 martie a anului fiscal, se acorda o bonificatie de 5 la suta; de aceeasi bonificatie au parte si zalauanii persoane fizice si jurice care nu au restante si care isi achita pana la 31 martie impozitul pe mijloace de transport datorat administratiei locale.; pentru persoanele ale caror venituri familiale sunt mai mici decat salariul minim pe economie ori constau in exclusivitate din indemnizatie de somaj sau ajutor socoial, se acorda reducere cuprinse intre 10 – 40 la suta, in functie de caz.

Tot in sedinta de ieri, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotarare privind actualizarea zonei intravilanului municipiului, in scopul incadrarii pe zone de impozitare a imobilelor.

Referitor la suprafata intravilana a Zalaului, mai multi cetateni au solicitat, in acelasi cadru, explicatii privind respingerea unui Plan Urbanistic Zonal de care aveau nevoie in zona IAIFO. Oamenii doreau ca terenurile pe care le au in respectiva locatie sa fie incluse in intravilan, lucru care, potrivit arhitectului sef al Zalaului, Constantin Sandu, contravine normelor in vigoare. Constantin Sandu a declarat ca intravilanul orasului a fost extins, in 2010, cu 800 de hectare, dar ca el nu poate si nu trebuie dezvoltat in zone in care acest lucru nu se justifica, asa cum este cea avuta de vedere de cetatenii veniti ieri la sedinta de Consiliu Local. In plus, arhitectul sef al orasului a explicat ca unul dintre acestia a obtinut o autorizatie de constructie in zona, pentru ridicarea unei anexe, dar a construit in schimb o casa. Acest lucru a atras sanctionarea proprietarului cu amenda, a mai explicat arhitectul sef.

Recomandari

Alte Articole