Standurile cu martisoare au invadat Zalaul

Au mai ramas doar doua zile pana in martie, luna care deschide oficial primavara, iar comerciantii de martisoare si-au instalat deja standurile in Zalau. Fiecare a incercat „sa ocheasca” locatia cu vadul comercial cel mai bun, astfel incat la finalul vanzarilor, profitul sa fie macar frumusel.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca, spre deosebire de primavara trecuta, cand au fost solicitate administratiei locale 20 de cereri pentru vanzarea de martisoare, in acest sezon 28 de comercianti au cerut aprobare in acest sens. „La Directia Patrimoniu au fost inregistrate si aprobate 28 de cereri pentru vanzarea de martisoare. In majoritatea cererilor au fost solicitate mai multe puncte de vanzare. Perioada stabilita pentru vanzarea de martisoare este 24 februarie – 1 martie”, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, locatiile aprobate se afla in statia de autobuz Silvania, la intrarea in piata centrala, pe platoul din fata Prefecturii, la Perla, in apropierea Scolii Generale nr. 1, in zona Uz Casnic, in statia de autobuzAstralis, in Bradet – magazin Codiflor si in cartierul Simion Barnutiu – vizavi de Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. „Tarifele si taxele locale pentru anul 2012 sunt stabilite conform Hotararii Consiliului Local nr. 243 din 2011, astfel 4 lei/metrul patrat/zi in zona A, 3,50 lei/metrul patrat/zi in zona B, 3 lei/metrul patrat/zi in zona C si 2,50 lei/metrul patrat/zi in zona D”, a declarat Manuela Ghiurutan.

Deocamdata, comerciantii nu au inregistrat un numar mare de clienti, majoritatea celor care se opresc la standuri preferand sa cerceteze atent marfa si preturile, dar sa amane cumparaturile pentru zilele urmatoare. „Se opresc, se uita, intreaba de un pret, de altul si spun ca vor reveni. Probabil, nu si-au facut inca planurile sau poate prefera sa ia pe ultima suta de metri”, ne-a spus Dana P., comercianta pe care am gasit-o in zona Perla.

O privire asupra marfii arata ca preturile nu difera foarte mult de anul trecut, cum, de altfel, nici modelul martisoarelor insirate pe tarabe. Pot fi gasite martisoare din tabla, plastic ori materiale naturale – pasla, paie, ramurele, lemn, lut, argila, ata, totul variind intre 1 -20 de lei. De la flori de paie uscate, modele haioase din argila si personaje din desene animate, strident colorate si plastifiate, pana la brose metalice si traditionalii ghiocei, cosari, potcoave si trifoi cu patru foi – zalauanii pot gasi orice, astfel ca primavara poate incepe.

Recomandari

Alte Articole