Sperante legate de construirea tronsonului II al centurii Zalaului

Primarul Municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, s-a intalnit luni, in Bucuresti, cu ministrul Apararii Nationale, Cornel Dobritoiu, pentru a prezenta problema poligonului din zona Aghires si conditiile mutarii acestuia, astfel incat sa fie deblocata construirea tronsonului II al soselei de centura. „Se pare ca vom avea o sansa sa rezolvam aceasta situatie si sper, pe ideea discutata cu ministrul, sa se poata muta poligonul in Crasna. Consider ca avem cu adevarat sanse pentru a debloca situatia avizului pentru soseaua de centura si chiar pentru barajul de retentie pentru protejarea orasului de viituri, in cazul unor ploi torentiale. Urmeaza sa mai am o intalnire cu domnul ministru, dupa Summit-ul Nato, poate chiar in Zalau”, a declarat Radu Capilnasiu, primarul Zalaului.

Capilnasiu a discutat acest subiect si cu comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigada Dumitru Scarlat, si, conform promisiunii facute de acesta, saptamana trecuta, reprezentanti ai Armatei au fost in Zalau, pentru discutii referitoare la poligon. S-a stabilit ca este deja anacronica cramponarea armatei de acest teren.

In anul 2010, printr-o investitie a Primariei Municipiului Zalau si finantare prin Programul PHARE, a fost finalizat primul tronson al soselei de centura, cu o lungime totala de 9,6 km, din care 8,3 km drum nou si 1,3 km reabilitare drum judetean 191C. Realizarea integrala a soselei ocolitoare, varianta Valea Mitii – Aghires – iesire pe Meses, va degreva Municipiul Zalau de traficul greu si va contribui la fluidizarea traficului rutier.

Recomandari

Alte Articole