Spaniolii construiesc hala agroalimentara din Zalau

Lucrarile de ridicare a noii hale agroalimentare a Zalaului vor incepe in aceasta saptamana, constructorul desemnat in urma licitatiei publice fiind SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, in asociere cu SC Consinit Zalau si SC Ianus SRL Zalau, a declarat, ieri, primarul Radu Capilnasiu. Alaturi de aceasta asociere de firme, la licitatia publica au luat parte alte zece firme, iar criteriul care a desemnat castigatorul a fost pretul cel mai mic practicat. Asa se face ca, initial, o alta asociere de doua firme – una din Zalau si alta din Satu Mare, au fost descalificate, contractul fiind semnat de administratia municipala cu societea din Barcelona, asociata cu cele doua firme zalauane amintite anterior.
Potrivit edilului Capilnasiu, valoarea contractului este de peste 12 milioane de lei, cea mai mare parte a acestei sume – 8,7 milioane de lei – fiind prevazuta pentru anul in curs. Fondurile necesare acestei investitii sunt asigurate dintr-un imprumut contractat, pe 15 ani, de Primaria Zalau de la CEC Bank, in valoare de 27,988 milioane de lei.
Cladirea care se va ridica in locul sectorului de fructe si legume al fostei piete va ocupa o suprafata de 1.758 de metri patrati. La subsol, imobilul va avea o parcare, la parter vor fi amenajate spatiile pentru vanzare, iar la etaj vor fi create spatii pentru unitati de alimentatie publica.
Proiectul privind constructia halei agroalimentare a fost publicat pe SEAP in 31 martie 2011, iar in vara, arheologii din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj au efectuat lucrari pentru a putea descarca zona de sarcina arheologica.

Recomandari

Alte Articole