Si-au ars pe rug propriul copil!

O familie de salajeni si-a ucis intr-un mod terifiant copilul arzandu-l pe rug. Cazul socant s-a petrecut in 27 octombrie, in Romita. Parintii aflati pecamppentrua curata un teren de vegetatia uscata au dat foc unui morman de coceni, uitand ca pe el si-au asezat fetita de cateva luni. Arsurile au fost cumplite si, desi copilul a fost dus de urgenta la o clinica din Bucuresti, el si-a dat ultima suflare doua zile mai tarziu.

Localitatea Romita a fost zguduita de un teribil caz, la finele saptamanii trecute, cand un bebelus a decedat din neglijenta parintilor, care i-au dat foc din neatentie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca, potrivit primelor cercetari, fetita se numeste Maria D., fiind nascuta in septembrie anul curent. „In 4 noiembrie, un cetatean a sesizat IPJ cu privire la faptul ca in 27octombrie, o fetita a fost internata la Spitalul <> din Bucuresti, dupa ce a suferit arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului si a decedat doua zile mai tarziu. Din cercetarile efectuate, a rezultat ca parintii minorei, care locuiesc in localitatea Romita, in timp ce se aflau lacamppentrua curata un teren, au dat foc cocenilor de porumb fara sa-si aminteasca de fetita, care fusese asezata pe una din gramezi. Parintii sunt cercetati, in stare de libertate, pentru ucidere din culpa”, a declarat Tincuta Dumuta.

Potrivit sursei citate, cercetarile politistilor au relevat ca dupa ce familia si-a dat seama de tragedie, la fata locului a fost solicitata o ambulanta care a transportat copilul la o clinica din Cluj Napoca, iar aici personalul medical a solicitat de urgenta un elicopter pentru transportarea fetitei la Bucuresti.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Proctectia Copilului (DGASPC) Salaj, Violeta Milas, a declarat ca familia respectiva este de etnie roma si are inca sase copii, cu varste cuprinse intre 1-7 ani.

„Aceasta familie, care este de etnie roma, are alti sase copii, pe care vrem sa ii preluam in sistemul de protectie sociala. Am deplasat asistentii sociali la domiciliul familiei din Romita, dar parintii fugisera impreuna cu copiii in Jibou, la rude. Am fost si la aceasta locatie, dar ne-au amenintat ca ne dau in cap. Pentru a putea prelua copiii, am introdus la Tribunalul Salaj o Ordonanta Presedintiala de plasament in regim de urgenta, speram sa primim maine (marti, n.r.) minuta si sa mergem dupa copii”, a declarat Violeta Milas.

Potrivit directorului DGASCPC Salaj, pentru mentinerea fratilor impreuna, a fost pregatita o camera in Centrul de Asistenta Sociala Cehu Silvaniei. „Cand vom merge dupa copii trebuie sa fim insotiti de un echipaj de politie si de un executor judecatoresc. La domiciliul din Jibou, locuiesc intr-o singura incapere 13 persoane, in afara familiei micutei care a decedat”, a declarat Violeta Milas.

In acest caz, IPJ Salaj a demarat cercetari pentru stabilirea exacta a cauzelor si a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Recomandari

Alte Articole