Salajul nu are baroni locali

Salajul nu are baroni locali, potrivit unui studiu intocmit de Econtext.ro, fiind alaturi de Sibiu, Covasna, Harghita si Mehedinti singurele judete din tara care nu au asemenea persoane care, depasindu-si atributiile functiei, se comporta abuziv pentru a obtine diferite foloase ilegale.

La polul opus, Capitala si judetul Gorj numara cei mai multi baroni locali. Cu influenta considerabila in regiune, ei provin din toate partidele, dar potrivit Econtext.ro, la nivel national, cei mai multi baroni locali au apartinut sau apartin inca PSD. Intre democrat-liberali se afla 17 baroni locali, in timp ce PNL are opt baroni locali, PC – doi, iar UDMR doar un baron local.

In anii trecuti, Salajul avea cateva nume care erau asociate cu ideea de baron local: Viorel Stanca, fost sef al PDL, Liviu Bara, fost deputat PSD si in prezent arhitect sef in cadrul Consiliului Judetean, doctorul Ioan Puscas, in zona Simleu Silvaniei, si Gheorghe Stanciu, fost prim-vicepresedinte al PDL. Totusi, fata de nume precum Viorel Hrebenciuc, Nicolae Mischie, Radu Mazare, Culita Tarata, Marian Vanghelie, Gheorghe Flutur, sau Marian Oprisan, salajenii amintiti sunt „mici copii” in povestea unde sforile sunt trase de cei care, prin functii sau avere, detin o putere uriasa de a misca lucrurile dupa „cum vrea muschii lor”.

Acest lucru nu inseamna, insa, ca situatia este absolut certa sau ca va ramane mereu in stadiul actual. Avand in vedere rapiditatea cu care evolueaza lucrurile, nu este exclus ca Salajul sa aiba in prezent baroni locali ascunsi sau sa existe deja personaje cu tendinta pronuntata de a se

transforma (peste noapte) in poli de influenta considerabila in regiune.

Recomandari

Alte Articole