Salajenii au lasat-o mai moale cu apelurile false la 112

Salajenii apeleaza din ce in ce mai putin numarul unic de urgenta pentru glume proaste ori pentru a aduce injurii operatoarelor. Potrivit informatiilor postate pe site-ul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, judetul Salaj se situeaza, de mai multe luni, pe locul al doilea dintre toate judetele tarii cu cele mai putine apeluri inregistrate la 112. Primul loc este ocupat de judetul Bistrita-Nasaud, cu aproximativ 12.500 de apeluri la acest serviciu.

In luna noiembrie a acestui an, la numarul unic de urgenta din raza teritoriala Salaj s-au inregistrat 14.062 de apeluri. Dintre acestea, doar 2.536 au fost redirectionate institutiilor abilitate sa intervina la situatii de urgenta. Astfel, in 595 de cazuri au fost solicitati politistii, la 1.821 de interventii s-au deplasat echipelele Serviciului de Ambulanta, 110 apeluri au pus pe drumuri pompierii militari, in timp ce doar in zece cazuri au fost chemati jandarmii.

Numarul apelurilor la numarul unic de urgenta a scazut cu aproape 1.000 fata de luna octombrie si cu mai mult de 4.000 fata de luna noiembrie a anului trecut. Numarul solicitarilor reale in toate aceste perioade a ramas aproximativ acelasi. Acest lucru denota faptul ca in scadere sunt apelurile false realizate de unii cetateni care suna la acest serviciu doar pentru distractie, pentru a face glume si a pune muzica la receptorul operatoarelor. Cei in cauza ar trebui sa stie ca timpul in care este ocupata linia pentru preluarea apelurilor false reprezinta timpul minus de interventie al ajutoarelor la cazurile care prezinta urgente reale, in unele cazuri, acesta fiind diferenta intre viata si moarte.

Recomandari

Alte Articole