Salajeni buluc la Ziua Nationala de Curatenie

Ziua Nationala de Curatenie, desfasurata in cadrul proiectului “Let`s Do It, Romania!” a avut o rezonanta deosebita, weekendul trecut, in Salaj, prin participarea a peste 2.000 de voluntari, care au reusit sa stranga un numar impresionant de deseuri. Astfel, conform datelor furnizate de liderii grupurilor care au actionat in Zalau sau in zonele limitrofe, numarul total al sacilor colectati a fost 963, din care 603 reciclabili, iar 360 nereciclabili.

Potrivit coordonatorului judetean Olimpia Chende, la actiune au participat voluntari de la Primaria Municipiului Zalau, de la primariile oraselor Jibou si Cehu Silvaniei, precum si un numar de 26 comune din judet, care au participat la actiunea de voluntariat cu elevi sau angajati, pentru zece comune confirmand participarea primariile, iar pentru 16 – reprezentanti ai scolilor.

Pentru acest an, echipa LDIR a propus pentru salubrizare 36 de zone din Zalau sau limitrofe orasului, reusind salubrizarea tuturor acestora. Cele trei zone pentru care nu s-au gasit, totusi, echipe de voluntari sunt triajul Garii Zalau, blocurile ANL din cartierul Bradet si Monumentul de la Guruslau.

Sambata, 350 de elevi si 20 de salariati ( Tenaris Silcotub si BRD ) au participat la salubrizarea zonelor propuse de echipa LDIR: Meses, Criseni – Garcei si Centura Aghires, fiecare zona fiind bine delimitata pentru a permite actiunea unui grup restrans de voluntari. In afara de aceste trei zone, in cursul zilei de sambata au fost salubrizate alte trei zone din municipiu. Este vorba de: spatiul verde paralel cu Bd. M Viteazu, de la Benzinaria Rompetrol pana la Casa de Pensii, salubrizat de voluntarii Primariei Zalau, de Aleea Torentului si Blocurile ANL Dumbrava, salubrizate de catre elevii Liceului de Arta “Ioan Sima”.

Cei mai mici voluntari participanti la proiectul LDIR au fost prescolarii de la Gradinita cu program prelungit nr. 10 Zalau si cei de la Gradinita cu program normal nr. 8 Zalau, dar la .actiunea de ecologizare au participat 190 de voluntari salariati, care au salubrizat urmatoarele zone: Agentia de Protectia Mediului – Parcul Central, Directia de Sanatate Publica- Zona “Sanius”- poienita de pe partea stanga, Agentia Judeteana de Prestatii Sociale- Parcul Padure Bradet, Directia Generala a Finantelor Publice – Poiana Aghires (in aceasta zona, echipa LDIR a gasit un telefon pierdut in 1 mai, telefon ce a fost returnat proprietarului), Compania de Apa Somes SA – Barajul Varsolt, Balta Salatig, Cotul Dersida-Bobota, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj- Padurea Panic si Stejerisul de la Panic, Casa dePensii si AJOFM – Castrul Roman de la Porolissum Moigrad.

In acest an, LDIR s-a bucurat in Salaj de sprijinul mai multor sponsori: Michelin, Drum Construct, Vodafone Romania, Titan SA, Transurbis SA Zalau, Ave Salaj Ecoserv SRL, Rosal Grup (Cluj).

Recomandari

Alte Articole