Record de alcoolemie la volan in Salaj! Reviewed by CD on . Un zalauan in varsta de 23 de ani a reusit, in urma cu doua nopti, sa stabileasca un nou record privind sofatul sub influenta bauturilor alcoolice. Tras pe drea Un zalauan in varsta de 23 de ani a reusit, in urma cu doua nopti, sa stabileasca un nou record privind sofatul sub influenta bauturilor alcoolice. Tras pe drea Rating:
Ești aici: Acasă » Social»Record de alcoolemie la volan in Salaj!

Record de alcoolemie la volan in Salaj!

Record de alcoolemie la volan in Salaj!

Un zalauan in varsta de 23 de ani a reusit, in urma cu doua nopti, sa stabileasca un nou record privind sofatul sub influenta bauturilor alcoolice. Tras pe dreapta, politistii rutieri nu au intarziat sa-i acorde “premiul” cuvenit, intocmind pe numele acestuia un dosar de cercetare penala.

Tanarul era aproape de coma alcoolica atunci cand a fost oprit in trafic de echipajul de politie, etilotestul indicand o concentratie de patru ori mai mare decat limita admisa de lege pentru neinceperea urmaririi penale. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, tanarul a fost surprins de catre politistii rutieri in timp ce conducea autoturismul pe strada Sfanta Vineri din municipiu. “Conducatorul auto, Aris P. in varsta de 23 de ani, din Zalau, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidentiind o alcoolemie de 1,61 de miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost condus la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtatorul de cuvant.

In acest caz, politistii au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica de peste 0,8 grame per litru de alcool pur in sange.

Aceasta este cea mai ridicata alcoolemie depistata de politistii salajeni in ultimele luni.

Conform legislatiei actuale, conducatorii auto prinsi in trafic la volanul autovehiculelor, avand o concentratie de alcool in sange peste limita legala, pot ajunge la inchisoare pentru o perioada de pana la cinci ani.

Conducatorul auto care este surprins in trafic cu o alcoolemie peste 0,40 miligrame per litru de alcool in aerul expirat este obligat sa se supuna recoltarii de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Daca rezultatul indica o concentratie de peste 0,80 grame per litru de alcool pur in sange, respectiv mai mare de 40 de miligrame per litru de alcool in aerul expirat, conducatorului auto i se intocmeste dosar de cercetare penala. De asemenea, permisul de conducere se retine in vederea anularii, pana la solutionarea cauzei.

Pedeapsa prevazuta de lege pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 grame per litru de alcool pur in sange este inchisoarea de la 1 la 5 ani. In cazul soferilor care refuza recoltarea de probe biologice risca pedepse cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Conducatorii auto depistati in trafic cu o alcoolemie intre 0,10 si 0,40 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat risca intre 9 si 20 de puncte amenda, respectiv 630 si 1.400 de lei. In plus, permisul auto ii va fi suspendat pentru 90 de zile. Scapa de amenzi soferii in cazul carora valoarea indicata de etilotest este de sub 10 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus