Prinsi cu pestele in sac

Politistii Sectiei de Politie Rurala Jibou au prins in flagrant, in cursul noptii de marti spre miercuri, patru braconieri care au pescuit ilegal 180 de kilograme de peste. Cei patru – Mihaela M., de 31 de ani, Cornel P, in varsta de 40 de ani, si Ioan I., in varsta de 33 de ani, Vasile M., in varsta de 32 de ani, sunt toti din localitatea Somes Odorhei si au pescuit pestele cu setca, dintr-o balta privata din aceeasi localitate, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj. Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat este de aproximativ 900 de lei. Celor patru salajeni li s-au intocmit dosare penale pentru furt calificat si doua infractiuni prevazute de OUG nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura.

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj, Cristian Crisan, a declarat ca ne aflam in plina perioada de prohibitie in ceea ce priveste pescuitul, astfel ca pescarii salajeni risca sa-si piarda permisele sau autorizatiile de pescuit si sa se aleaga cu sanctiuni de pana la 1.000 de lei, daca nu respecta legislatia in vigoare.

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj, Cristian Crisan, a declarat ca perioada de prohibitie a fost stabilita anul acesta pentru perioada 15 aprilie – 13 iunie, inclusiv. “Perioada de prohibitie a fost stabilita anul acesta pentru perioada 15 aprilie – 13 iunie, inclusiv. Pentru toate habitatele piscicole naturale, perioada de prohibitie este de 60 de zile, in tot acest interval fiind interzis pescuitul pe toate cursurile de ape din judet”, a precizat Cristian Crisan.

Cei care nu respecta aceste reguli se pot alege cu interdictia de a pescui pentru o perioada de pana la sase luni sau chiar pentru un an.

De asemenea, conform unui ordin comun emis de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului, incalcarea regulilor in perioada de prohibitie se sanctioneaza cu amenzi intre 600 si 1.000 de lei. In plus, amatorii de pescuit care desfasoara aceste activitati fara permis risca sanctiuni contraventionale cu amenzi cuprinse intre 300 si 600 de lei.

Pe parcursul anului trecut au fost prinsi pescuind fara permis sau cu echipamente interzise prin lege 27 de persoane, fiind constatate 27 de contraventii si patru infractiuni. Potrivit lui Cristian Crisan, in 2012, in judet au fost legitimati aproximativ 1.800 de pescari sportivi.

Recomandari

Alte Articole