Primarul din Ip, "pe linie moarta" pentru inca 30 de zile

Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj a prelungit suspendarea din functie cu inca 30 de zile in cazul primarului comunei Ip, Ioan Boer, cercetat penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si a extins cercetarea si pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Cazul primarului din Ip, Ioan Boer, se complica tot mai mult, procurorii descoperind tot mai multe ilegalitati facute de acesta. “Daca pana astazi (marti, n.r.), primarul Ioan Boer era cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, Parchetul a extins cercetarile si a inceput urmarirea penala si pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Pentru acest motiv, s-a impus prelungirea masurii preventive de a nu parasi localitatea cu alte 30 de zile, luandu-se fata de acesta, printre alte obligatii, si aceea de a nu-si exercita functia de primar de care s-a folosit la savarsirea infractiunilor ”, ne-a declarat procurorul de caz Crin Bologa.

Mai exact, pe parcursul cercetarilor, procurorii au constatat ca, in acelasi caz privind punerea in posesie pe Legea Fondului Funciar, primarul a abuzat in serviciu si impotriva intereselor publice, folosindu-se de functia de primar de comuna. “Cercetarile recente efectuate in acest caz au relevat ca primarul Ioan Boer a dat dispozitii soferului din Primarie sa transporte, cu un microz aflat in proprietatea Primariei si care era destinat transportului de scolari, mai multe persoane implicate in acest dosar din localitatile Zauan, Zauan Bai si Ip in Marghita, la un notar, cheltuiala fiind suportata din bugetul local”, a declarat procurorul Bologa.

Potrivit acestuia, lui Boer i-a fost interzisa in continuare, timp de alte 30 de zile, contactarea martorilor si a celorlalti invinuiti in dosar, precum si parasirea localitatii de domiciliu. In cazul in care primarul nu va respecta masurile dispuse, el risca arestarea preventiva. In perioada in care este suspendat, atributiile in cadrul administratiei locale din comuna Ip sunt preluate de viceprimarul Orban Attila.

Procurorul Bologa a declarat ca urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, sa se finalizeze urmarirea penala impotriva lui Ioan Boer, dar si a altor invinuiti in acest dosar, fara sa precizeze, insa, cine sunt acestia si de cate persoane este vorba.

Recomandari

Alte Articole