Locuitorii satului Şimişna, au de aproximativ o lună de zile, un nou preot. Claudiu – Vasile Căprar pe numele său, oficiază acum slujba, dar se întâmplă rareori, la Sfânta Liturghie să participe şi fostul preot Nicolae Revnic, proaspăt pensionat. Evenimentul în care s-a produs schimbarea dintre preoţi, a coincis cu resfinţirea bisericii ortodoxe mici din localitate, când preotul paroh de până atunci Nicolae Revnic, duhovnicul bisericii vreme de 35 de ani a ieşit la pensie.
Astfel, schimbul de ştafetă dintre cei doi preoţi, a avut loc chiar în ziua în care a fost resfinţită Biserica Ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae. Atunci, la evenimentul religios, au participat mai mulţi preoţi, diaconi, Preasfinţitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului dar şi Mitropolitul Ardealului, Clujului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ.
Preotul Claudiu – Vasile Căprar, originar din Dej, judeţul Cluj, a fost paroh timp de 16 ani, al Bisericii Ortodoxe din Fântânele – Rus, cu Hramul „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”, comuna Rus, aparţinând protopopiatului Jibou, din judeţul Sălaj.
Noul duhovnic al parohiilor din Şimişna, cu Hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, spune că este mulţumit de oameni, şi chiar îi stimează pe aceştia, dar mai ales mândru că a venit într-o asemenea comunitate. Drept urmare, acesta mărturiseşte cu pioşenie, şi smerenie, că: „ii simt aproape, sunt oameni cu deschidere, ospitalieri, frecventează biserica în număr extraordinar de mare, is oameni cu inima deschisă. Chiar a apelat o mămică cu nişte necazuri exact în prima zi de şcoală să oficiez o slujbă”.
Nicolae Revnic, deşi este pensionat, încă mai cercetează Sfânta Biserică şi oficiază slujba alături de preotul Claudiu – Vasile Căprar. Părintele Revnic, mai spune totodată, că este extrem de mulţumit de ceea ce a putut face pentru enoriaşii din parohiile pe care le-a condus timp de 35 de ani: „când pot şi-mi ajută Dumnezeu mai vin la Biserică, şi eu sunt mulţumit, pentru că ştiu că mi-am făcut datoria ca şi preot, şi am slujit satul 35 de ani. Oricine m-a solicitat, am fost prezent la orice oră, dar am lăsat în urma mea, două biserici ca şi nişte bijuterii, pentru că este satul meu”.
Enoriaşii l-au primit cu bucurie pe „noul păstor” al lăcaşelor de cult din Şimişna, şi sunt, de asemenea, mulţumiţi şi mândri că au aşa un duhovnic istovit care le va fi aproape. Astfel, Maria Ghişan spune că, este mulţumită de noul preot, dar că şi celălalt a fost bun. „amândoi îs buni, şi celălalt o fost bun”, în completare, o altă enoriaşă spune că: „celălalt popă o fost pastoru nost şi amândoi is buni, mno”.
Şi uite aşa, părerile curg în legătură cu mulţumirile pe care le au oamenii faţă de parohul proaspăt venit în rândul şimişnenilor: „forte bun preot ne-o vinit, tătă lumea îi mulţumnită, nu avem ce zâce nimnica, ne place de el, da, forte mulţumnită”, spune Maria, cea care cântă în corul bisericii.
Dar au fost şi cetăţeni care au lăsat să se înţeleagă că, ceva a fost putred cu preotul proaspăt pensionat, ironizându-l astfel, şi că, în sfârşit este mulţumit de noul preot venit, dar că acum merge împăcat sufleteşte acasă: „deocamdată suntem mulţumiţi, împăcat sufleteşte, ce am auzât astăzi, cam de mult n-am auzât, până acum s-o tot certat în biserică şi o fost râcă” a declarat Ioan Ban.
Noul preot vine doar la sfârşit de săptămână în Şimişna pentru a oficia Sfânta Liturghie, şi în sărbători, acesta urmând să primească şi casă parohială în localitate.
Andreea POCOL