Posesorii de arme, chemati la politie

Salajenii care detin permise de arma sunt sfatuiti sa se prezinte in termen pentru prelungirea valabilitatii acestora, in caz contrar, dreptul de detinere si folosirea armelor le va fi retras prin lege. La aceasta data, sunt in judet aproximativ 1.200 de posesori de permise de arma.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, posesorii de permise de arma din judet vor trebui sa se prezinte la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul inspectoratului, inainte ca valabilitatea documentelor, respectiv de cinci ani, sa expire.

Insa, valabilitatea permisului de arma se prelungeste pentru o perioada de 5 ani, doar daca titularul indeplineste conditiile prevazute de legea privind regimul armelor si munitiilor. Valabiliteatea documentului va fi prelungita doar persoanelor care nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de un an pentru infractiuni comise cu intentie ori pentru infractiuni prevazute de prezenta lege, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia sau reabilitarea. Permisul nu se prelungeste celor care prezinta pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor, conform datelor si informatiilor existente la organele competente. De asemenea, se vor acorda noile termene legale celor care nu le-a fost anulat, in ultimii doi ani, dreptul de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizarii, precum si celor care nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase, in ultimii cinci ani, armele letale sau neletale supuse autorizarii, din motive imputabile lor, procurate in conditiile legii.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente: copie act identitate, vizite medicale, aviz psihologic, certificat de cazier judiciar, o fotografie 3/4, permis de vanatoare si carnet de membru vanator. Permisul de arma confera titularului drepturile prevazute de lege si dupa radierea din acesta, a armelor instrainate prin vanzare, donatie, inchiriere sau comodat, pana la expirarea termenului de valabilitate.

Recomandari

Alte Articole