Politia Rutiera salajeana se mandreste cu o singura masina "de viteza"

La ora actuala, politistii salajeni sunt nevoiti sa se descurce cu mai putin de jumatate din necesarul de masini de serviciu. Potrivit bilantului activitatii desfasurate pe parcursul anului trecut, prezentat ieri, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj are in dotare 135 de autovehicule, din care 125 sunt in stare de functionare, intrucat celelalte nu mai corespund normelor de exploatare. Ca urmare, rezulta un deficit de inzestrare de 149 autoturisme.

Intalnirea de lucru pentru prezentarea bilantului a reprezentat momentul propice pentru sefii de servicii din cadrul inspectoratului sa-si exprime reusitele, dar si neajunsurile in cadrul compartimentelor pe care le conduc, in fata unui reprezentant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), comisar sef Ion Popescu, directorul Directiei Control Interne. Astfel, seful Serviciului Rutier Salaj, comisar sef Vasile Sabau, a adus in atentie lipsa autoturismelor de viteza (avand o singura astfel de masina, un Volkswagen Passat, in intreg judetul) din dotarea serviciului, precum si a aparatelor etilotest.

Comisarul sef Popescu a raspuns succint la sesizarea lui Sabau. “Vizavi de solicitarile colegilor, stiti ca a fost un an greu, o sa fie un an greu, nu numai Romania trece prin criza economica. Sugestia mea este ca atunci cand ridicati o problema, sa incercati sa puneti si anumite solutii. Masini de viteza mai greu sa gasim acum, dar aparate etilotest se pot gasi daca se solicita prin directia de profil sau alte judete. Voi transmite colegilor mei toate problemele ridicate”, a fost raspunsul directorului Directiei Control Interne.

Numarul redus de autoturisme din dotarea politiei rurale, precum si a personalului incadrat la posturile de politie comunale, a fost adus in prim plan si de comisarul sef Nicolae But, sef al Serviciului de Ordine Publica Salaj. “In mediul rural s-au infiintat cele opt sectii de politie rurala, noi zicem un lucru bun, dar s-au infiintat cu aceeasi oameni, astfel ca la unele sectii intampinam greutati in organizarea activitatii de patrulare din lipsa sau insuficienta a personalului, precum si a masinilor din dotare”, a precizat comisarul sef Nicolae But.

Dintre autoturismele functionale, structurile de ordine publica folosesc 74 de masini, politia rutiera 12, structurile operative 28 si structurile suport 11 masini. Pentru acestea s-a asigurat carburantul necesar, respectiv 86.519 de litri benzina si 34.715 de litri motorina, precum si bonuri valorice in valoare de 206.000 lei, neconstatandu-se depasiri ale normelor de consum.

La prezentarea bilantului au participatS inspectorul sef al IPJ Salaj – comisar sef Iosif Ghiurca, prefectul judetului Salaj – Vegh Alexandru, administratorului public al judetului – Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau – Radu Capilnasiu, precum si directori si sefi de servicii si alte cadre ale inspectoratului.

Recomandari

Alte Articole